Lielbritānija nevēlas pieņemt vecāka gadagājuma migrantus no ES pēc Brexit

© AP Photo/Kirsty WigglesworthLielbritānijas un ES karogi
Lielbritānijas un ES karogi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londona plāno izsniegt migrantiem no ES vecumā līdz 30 gadiem darba vīzas uz diviem gadiem pēc Brexit.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. Britu varas iestādes varētu "izdarīt likmi" uz jaunajiem migrantiem no ES pēc izstāšanās no ES sastāva, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz avīzi Telegraph.

Lielbritānijas valdība izdevusi rīkojumu Konsultatīvajai migrācijas komitejai, kura ir neatkarīga iestāde, izanalizēt migrācijas ekonomiskos aspektus no ES valstīm. Pēc jautājuma izpētes komiteja ieteica britu varas iestādēm sekot Jaunzēlandes, Austrālijas un Kanādas piemēram, kuras dod priekšroku migrantiem vecumā no 18 līdz 30 gadiem, un izsniegt divu gadu vīzas.

"Pastāv vesels daudzums iemeslu tam: jauniem migrantiem priekšā ir ilgāks darba mūžs, tādēļ viņiem ir vairāk iespēju nest pozitīvu ieguldījumu valsts ienākumos, kā arī viņi, kā tiek uzskatīts, veiksmīgāk asimilēsies," citē komitejas ziņojumu izdevums.

Iepriekš premjerministres Terēzas Mejas preses sekretārs Džeimss Sleks apstiprināja, ka brīva pārvietošanās starp Lielbritāniju un Eiropas Savienību beigsies 2019.gada martā.

Оксфорд, Англия - Sputnik Latvija
Britu universitātes pieprasīs pārskatīt ES pilsoņu tiesības pēc Brexit

Eiropas Savienība un Lielbritānija pēc otrā pārrunu raunda par "šķiršanos" dalās jautājumā par abu reģionu pilsoņu tiesību nodrošināšanu, paziņoja 20.jūlijā Eiropas Savienības galvenais pārrunu vadītājs, Eirokomisijas loceklis Mišels Barnjē.

Iepriekš tika ziņots, ka saskaņā ar iepriekš paziņotajiem Terēzas Mejas piedāvājumiem, pēc Brexit visiem ES pilsoņiem "būs jāiesniedz iesniegums uzturēšanās atļaujas saņemšanai, tostarp bērniem".

"Pilsoņu tiesību jautājums ir prioritāte, kam piekrīt, gan Eiropas Savienība, gan Lielbritānija. Detalizēta Lielbritānijas pozīcija devusi mums iespēju noteikt saskarsmes un lūzuma punktus. Mums ir viena fundamentāla uzskatu atšķirība jautājumā par to, kā šīs tiesības tiks garantētas, kā arī dažos citos jautājumos, " teica Barnjē.

Referendums par Lielbritānijas izstāšanās jautājumu no ES notika 2016.gada 23.jūnijā. par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsoja 51,9% britu, par valsts dalības saglabāšanu savienībā — 48,1%. Skotijā vēlēšanu aina izskatījās savādāk: 62% skotu iestājās par to, lai valsts paliktu ES, 38% — par Brexit.

Завод по переработке рыбы - Sputnik Latvija
Lielbritānijā nebūs kam strādāt: eksperte par iebraukšanas aizliegumu ES pilsoņiem

2017.gada janvārī Lielbritānijas premjere Terēza Meja prezentēja savu Brexit plānu, saskaņā ar kuru Lielbritānija izstāsies ne tikai no ES, bet arī no kopējā tirgus, no ES Muitas savienības, kā arī no Eiropas tiesas jurisdikcijas.

19.jūnijā sākās pārrunas ES un Londonas starpā par Lielbritānijas izstāšanās nosacījumiem no ES. Par galveno pārrunu vadītāju no Eiropas Savienības kļuva Eirokomisijas loceklis Mišels Barnjē, savukārt Lielbritānijas vārdā pārrunas vada Brexit lietu ministrs Deivids Deiviss.

Lielbritānijai būs jāizstājas no ES 2019.gada 29.martā.    

Ziņu lente
0