Politika

Tramps paudis neapmierinātību ar Ķīnas rīcību

© AFP 2023 / MANDEL NGANASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka viņam sagādājusi vilšanos Ķīnas nevēlēšanās atrisināt ar Ziemeļkoreju saistītos jautājumus.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka viņš ir vīlies par to, ka Ķīna neko nav veikusi, lai atrisinātu Ziemeļkorejas problēmu, informē RIA Novosti.

"Esmu ļoti vīlies par Ķīnu. Mūsu agrākie stulbie līderi atļāva viņiem nopelnīt simtiem miljardu dolāru gadā ar tirdzniecības starpniecību…. un viņi neko nav devuši mums ar Ziemeļkoreju, tikai runas. Mēs nepieļausim, lai tas turpinātos. Ķīna var viegli atrisināt šo problēmu," — pavēstīja Tramps savā mikroblogā Twitter.

Piektdien Korejas Tautas Demokrātiskā Republika (KTDR) organizēja kārtējo raķetes izmēģinājumu. Sestdien valsts centrālā telegrāfa aģentūra (CTAK) informēja par starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Hvason 14" sekmīgu startu. SBR tika palaista Hokaido salas virzienā Japānas jūrā.

KTDR vadītājs Kims Čenuns - Sputnik Latvija
Phenjana draud Vašingtonai ar masveida "dāvanām"

Phenjana pirmo reizi organizēja ballistiskās raķetes izmēģinājumus naktī.

Pēc KTDR ballistiskās raķetes izmēģinājumiem Japāna un ASV organizēja kopīgas aviācijas mācības, žurnālistiem paziņoja Japānas ārlietu ministrs Fumio Kisida, kurš pilda arī valsts aizsardzības ministra pienākumus.

"Apstākļos, kas izveidojušies drošības sfērā, ņemot vērā KTDR raķetes palaišanu 28. jūlijā, esam būtiski nostiprinājuši Japānas un ASV savienības spēku aizturēšanas un pretdarbības jomā, kā arī demonstrējam mūsu valsts vēlmi un iespējas stabilizēt situāciju reģionā," — norādīja ministrs.

Militārajās mācībās piedalījās divi ASV stratēģiskie bumbvedēji B-1 un divi Japānas pašaizsardzības spēku iznīcinātāji F2. Tie devās ceļā no Kusju salas Japānas dienvidrietumis līdz gaisa telpai Korejas pussalas rajonā Japānas PGA zonas robežās. Pēc tam amerikāņu lidmašīnas turpināja ceļu, kura gaitā tām pievienojās Dienvidkorejas GKS.

Ziņu lente
0