Britu ceļotājs plāno sasniegt Ziemeļu polu ar jahtu

© Sputnik / Вера Костамо / Pāriet pie mediju bankasNacionālā parka "Krievijas Arktika" ekspedīcija. Foto no arhīva
Nacionālā parka Krievijas Arktika ekspedīcija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komanda dosies ceļā ar divām jahtām. Kopējais maršruta garums — no Ziemeļpola līdz Nomas pilsētai Aļaskā un atpakaļ — vairāk nekā 5,6 tūkstoši kilometru.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. Slavenais britu ceļotājs Pens Hedovs grasās tikt līdz Ziemeļpolam ar jahtu, lai pievērstu uzmanību tādām problēmām kā klimata izmaiņas un ledus kušana Arktikā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Sunday Times.

Aisbergs Tihaja līcī - Sputnik Latvija
Krievijā tiek būvēta gigantiska zemūdene zinātniskajiem mērķiem

Polārpētnieks kļuvis slavens, vienatnē iekarojot Ziemeļpolu 2003. gadā. Viņa ekspedīcija ilga 850 stundas (aptuveni divi mēneši), no tām 30-50 stundas ceļotājs pavadījis ūdenī, peldus pārvietojoties Arktikas ledus plaisās, norāda laikraksts.

"Ja mēs patiešām sasniegsim Ziemeļpolu pa ūdeni, manuprāt, šis notikums būs nozīmīgs līdz gadsimta beigām un kļūs par signālu rīkoties," — paziņojis Hedovs.

Jaunajā ekspedīcijā piedalīsies deviņi cilvēki. Komanda dosies ceļā ar divām jahtām. Kopējais maršruta garums — no Ziemeļpola līdz Nomas pilsētai Aļaskā un atpakaļ — vairāk nekā 5,6 tūkstoši kilometru. Pētnieki cer sasniegt polu laikā no augusta vidus līdz septembra sākumam.

Ziņu lente
0