Tramps ieviesa skaidrību jautājumā par slepeno tikšanos ar Putinu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules mediji paziņoja, ka Hamburgā amerikāņu un krievu līderi, izņemot oficiālās pārrunas, slepus tikās vēl vienu reizi.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps izteica sašutumu sakarā ar publikācijām par viņa otro tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu samitā G20, kuras parādījām Amerikas presē, vēsta RIA Novosti.

"Viltus ziņas par slepeno tikšanos ar Putinu G20 laikā ir slimība. (Vācijas kanclere) Angela Merkele uzaicināja visus līderus. Prese to zināja… Pat G20 valstu līderu vakariņas viņi padara par ļaunumu sološām," uzrakstīja Twitter vietnē Tramps.Fake News story of secret dinner with Putin is "sick." 

​Daudzi pasaules mediji iepriekš uzrakstīja, ka Baltā nama vadītājs "slepus" tikās ar krievu līderi otru reizi G20 samita ietvaros Hamburgā. Tā, saskaņā ar BBC ziņojumu, tikšanās notika valstu vadītāju pusdienu laikā, dažas stundas pēc oficiālajām abu prezidentu pārrunām. Izdevums Hill apgalvo, ka pusdienu laikā Tramps runāja ar Putinu apmēram stundu tikai Krievijas prezidenta tulkotāja klātienē.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп на саммите G20 в Гамбурге - Sputnik Latvija
Aptuveni puse amerikāņu neuztic Trampam vest sarunas ar Putinu

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš paziņoja, ka izņemot galvenās divu stundu pārrunas abiem līderiem bijušas arī citas iespējas parunāt, tostarp pirms un pēc pārrunām, pusdienu laikā tajā pašā dienā. Baltā nama pārstāvis, savukārt, paziņoja, ka otras Trampa un Putina tikšanās neesot bijis — pusdienu beigās notika vien īsa saruna.

Īpašu sašutumu administrācijas pārstāvim izraisījis mediju apvainojums, ka Baltais nams slēpis otru Trampa un Putina tikšanos. "Nebija nekādas "otras tikšanās" starp  prezidentu Trampu un prezidentu Putinu, tikai īsa saruna pusdienu beigās. Insinuācijas par tēmu, ka Baltais nams mēģināja "slēpt" otru tikšanos ir melīga, nelietīga un muļķīga, " paziņoja Baltā nama pārstāvis.    

Ziņu lente
0