Makrona viedoklis par Āfriku izraisījis interneta lietotāju sašutumu

© Sputnik / Irina KalachnikovaЭкс-министр экономики Франции, кандидат в президенты Эммануэль Макрон представляет свою программу в области здравоохранения и социальной защиты перед Национальной федерацией страховой защиты Франции в Париже.
Экс-министр экономики Франции, кандидат в президенты Эммануэль Макрон представляет свою программу в области здравоохранения и социальной защиты перед Национальной федерацией страховой защиты Франции в Париже. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji vēl joprojām nevar nomierināties pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumiem G20 samitā.

RĪGA, 16. jūlijs — Sputnik. Sašutušie sociālo tīklu lietotāji komentē Francijas prezidenta izteikumus, vēsta Sputnik France.

"Patlaban ir 2017. gads, bet Francijā joprojām valda koloniāls un rasistisks viedoklis par Āfriku. Dažas lietas nemainās," – vārdi, ko Emanuels Makrons teica G20 samitā, izraisījuši plašu atbalsi.

Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sociālie tīkli: prezidentam Makronam Francija ir izklaides parks

Uz jautājumu par situāciju Āfrikā, kas tika uzdots vienā no G20 samita sēdēm, Emanuels Makrons paskaidroja, ka vienam no izaicinājumiem, kas gaida kontinentu, ir "civilizācijas" rakstus, savukārt Āfrikas problēmas cita starpā saistītas ar augstu dzimstības līmeni.

"Ja valstīs vēl joprojām vienai sievietei ir septiņi vai astoņi bērni, jūs varat iztērēt miljardiem eiro, taču jums neizdosies stabilizēt situāciju," – norādīja Francijas prezidents.

Jau vairākas dienas šī frāze tiek komentēta sociālajos tīklos. Daudzi tīmekļa lietotāji pārmet Francijas prezidentam rasismu.

"Jaunais Francijas prezidents ir rasists?"

"Paldies Dievam, es par Makronu nebalsoju – tas tips sniedz rasistiskus paziņojumus par Āfriku!"

"Makrons sakrauj kaudzē visas daudzveidīgās Āfrikas valstis – maigi sakot, tas ir aizvainojoši."

Makrons: "Āfrika saskaras ar civilizācijas problēmu."

Es: "Koloniālisma, verdzības un imperiālisma mantojums?"

Makrons: "Nē. Sieviete ar 7 bērniem."

"Acīmredzot, rietumu kompāniju veiktā resursu izlaupīšana problēmas nerada. Tā ir septiņu vai astoņu bērnu vaina."

"Francija kolonizēja Āfriku un bremzēja tās attīstību. Par kādām civilizācijas problēmām jūs runājat?"

"Ziniet, Makrona vārdi par Āfriku mani pat neaizvainoja. Kas viņš tāds ir, ka runā par realitāti, kurā es dzīvoju? Nekas." Daži tīmekļa lietotāji atzīmē, ka Makrons ir "ikdienišķā rasisma" dzīvs piemērs.

"Patlaban ir 2017. gads, bet Francijā joprojām valda koloniāls un rasistisks viedoklis par Āfriku. Dažas lietas nemainās." 

"Pirms runāt par bērnu skaitu afrikāņu ģimenēs, gudram vadītājam būtu jārunā par nabadzību un medicīnas pieejamību. Makrons ir nožēlojams."

"Makrons neciena Āfriku un afrikāņus. Tev ir kas svarīgāks darāms, nekā Āfrikai veltītu muļķību teikšana."

Francijas prezidents jau vairākkārt ir šokējis sabiedrību ar saviem izteikumiem, kas radījuši plašu atsauksmi sociālajos tīklos.

Ziņu lente
0