Mediji: Krievija ir gatava atstāt NATO bez pastāvīgā pārstāvja

© Foto : NATOШтаб-квартира НАТО в Брюсселе
Штаб-квартира НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava varētu nomainīt pastāvīgo valsts pārstāvi NATO uz īslaicīgo pilnvaroto, ja alianse tuvākajā laikā nedemonstrēs tiekšanos pēc konstruktīva dialoga.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Maskava varētu pazemināt pārstāvniecības līmeni NATO sakarā ar alianses nevēlēšanos uzsākt konstruktīvu dialogu, vēsta avīze "Izvestija", atsaucoties uz informācijas avotiem Krievijas ĀM.

NATO - Sputnik Latvija
Izlūkdienestu veterāns: pēc PSRS sabrukuma NATO gribēja sašķelt Krieviju

Pēc avota sniegtajiem datiem, Krievijas pārstāvniecība aliansē varētu aprobežoties ar īslaicīgas pilnvarotās personas klātieni, kad pastāvīgais Krievijas pārstāvis NATO Aleksandrs Gruško atgriezīsies Maskavā. Maskava ir spiesta veikt šādus pasākumus sakarā ar alianses negatīvo retoriku, kad jebkāda veida diskusijas pāraug apvainojumos pret Krieviju, uzsver izdevums.

Kā paziņoja diplomātiskie avoti, NATO vadība, tostarp ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs regulāri runā par dialoga nepieciešamību, turklāt pieprasot no Krievijas atteikties no izvēlētā ārpolitikas kursa, un, vainojot to praktiski visās lielākajās mūsdienu krīzēs. Krievijas ĀM savukārt uzstāj uz gatavības uzsākt konstruktīvu dialogu un uzskata to par lietderīgu, taču, kad jebkura saruna pāraug apvainojumos, saruna zaudē jebkādu jēgu.

"Būtu nejēdzīgi šādā situācijā cerēt uz konstruktīvu dialogu, kad pretējā puse tikai apsūdz," — paziņoja avoti.

13. jūlijā paredzēta kārtējā Krievijas – NATO Padome, taču Krievijas puse šaubās par jebkāda veida sēdes rezultātu, jo alianse "nevēlās klausīties un sadzirdēt" Maskavas pozīciju.

Krievijas un NATO Padome izveidojās 2002. gadā. Tās pēdējā sēde diplomātu līmenī notika 2014. gada jūnijā. Kopš tā laika Krievijas un Ziemeļatlantijas alianses dialogs ir apturēts Ukrainas konflikta dēļ.

Ziņu lente
0