Politika

Politologs: pārrunās Minskā Ukrainas delegācija izturējusies nekaunīgi

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Pāriet pie mediju bankasDzelzceļa stacija Minskā
Dzelzceļa stacija Minskā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas, Luganskas un Doņeckas delegācijas pameta pārrunas Minskā sakarā ar Kijevas nekonstruktīvo viedokli. Politologs Bogdans Bezpaļko radio Sputnik ēterā pauda viedokli, ka Ukraina centusies pārtraukt pārrunas.

RĪGA, 6. jūnijs — Sputnik. Pašpasludināto Luganskas un Doņeckas Tautas Republiku, kā arī Krievijas delegācijas pameta Donbasa jautājumos sasauktās humanitārās apakšgrupas pārrunas Minskā, protestējot pret Kijevas viedokli gūstekņu apmaiņas jautājumā, pastāstīja LTR pārstāve Olga Kobceva, vēsta aģentūra RIA Novosti.

"Irina Geraščenko (Kijevas pārstāve humanitārajā apakšgrupā — red.) paziņoja, ka jautājumā par gūstekņu apmaiņu Kijeva runās tikai ar EDSO un "Krieviju — okupanti", — Kobcevas teikto citēja Luganskas informācijas centrs.

"Rezultātā republiku pārstāvji pameta pārrunas kopā ar Krievijas pārstāvi," — viņa paskaidroja.

Aizturēto personu apmaiņas jautājums ir viens no svarīgākajiem Minskas protokolu izpildes pasākumu kompleksā.

Krievijas prezidenta Starpnacionālo attiecību padomes loceklis, politologs Bogdans Bezpaļko radio Sputnik ēterā pauda viedokli, ka Ukrainas mērķis ir nevis karagūstekņu apmaiņa, bet gan pārrunu izjaukšana.

"Ukraina cenšas izstāties no pārrunu procesa, taču pie tam apsūdzēt visus pārējos pārrunu dalībniekus. Protams, ir nepieņemami izmantot terminu "okupants" pārrunās. Mūs nosauca par "valsti — agresoru", par "valsti — okupantu", taču pie tam nepiesaka karu, neizsludina kara stāvokli. Turklāt viņi paši nav nolēmuši, ko dara austrumos: īsteno "antiteroristisku operāciju" vai tas ir pilsoņu karš. Tāpēc tamlīdzīgu uzvedību es uzskatu par nekaunīgu," — teica Bogdans Bezpaļko.

Ukrainas karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukrainas tiesībsargi apsūdz bruņotos spēkus par Donbasa iedzīvotāju spīdzināšanu

Viņš pauda uzskatu, ka Ukraina nevēlas panākt mieru.

"Ukraina nevēlas apmainīt gūstekņus, tostarp arī tāpēc, ka šie gūstekņi pakļauti fiziskai vardarbībai: Ukraina pārkāpj vairākas konvencijas jautājumā par izturēšanos pret karagūstekņiem un vienkārši ieslodzītajiem. (..) Taču tā ir tikai daļa ainas. Ukraina nevēlas panākt mieru. Valdībai, elitei karš ir ļoti ērta iespēja par visām ekonomiskajām, politiskajām un pārējām neveiksmēm vainot tieši ārējo pretinieku," — atzīmēja politologs.

Ziņu lente
0