Krievijas spārnotās raķetes iznīcinājušas teroristu objektus Sīrijā

© Foto : Минобороны РоссииStratēģiskie raķešu nesēji Tu-95MS
Stratēģiskie raķešu nesēji Tu-95MS - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Triecienus no tūkstoš kilometru attāluma veica jaunās spārnotās raķetes X-101; uzlidojumā iznīcinātas trīs lielas bruņojuma un munīcijas noliktavas, kā arī teroristu komandpunkts Akerbatas pilsētas rajonā.

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Stratēģiskie raķešu nesēji Tu-95MS izdarījuši uzlidojumu SIS objektiem pie Hamas un Homsas provinču robežas Sīrijā, informē Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Uzbrukuma rezultātā iznīcinātas trīs lielas bruņojuma un munīcijas noliktavas, kā arī teroristu komandpunkts Akerbatas pilsētas rajonā, ko apstiprina objektīvās kontroles dati," — teikts resora paziņojumā.

Atzīmēts, ka lidmašīnas pacēlušās gaisā Saratovas apgabalā un pārlidojumā uzpildījušas degvielu gaisā. Raķešu nesējus pavadīja iznīcinātāji Su-30SM un Su-35S no Hmeimimas aerodroma. Pēc uzdevuma izpildes visas lidmašīnas atgriezās bāzes vietās.

Krievijas bumbvedēji veikuši uzlidojumu ISIS objektiem Sīrijā - Sputnik Latvija
Video
Krievijas bumbvedēji veikuši uzlidojumu ISIS objektiem Sīrijā

Triecienus no tūkstoš kilometru attāluma veica jaunās spārnotās raķetes X-101. Krievijas AM norādījusi, ka raķešu izgatavošanā izmantota radiolokācijas identifikācijas samazināšanas tehnoloģija. Mērķus iespējams sasniegt līdz 4,5 tūkstošu kilometru attālumā. Raķetes iespējams aprīkot ar kodolgalviņām.

Krievijas militārais eksperts Viktors Murahovskis pastāstīja RIA Novosti, ka raķešu Х-101 palaišana pa teroristu objektiem Sīrijā veikta ar mērķi izpildīt kaujas uzdevumu, pārbaudīt tehniku un sagatavot Krievijas Kara kosmisko spēku tālās aviācijas ekipāžas.

"Labāk ir iznīcināt reālus teroristu objektus nevis izmēģināt raķetes kaut ku Novaja Zemļā vai Kurā (poligons Kamčatkā). Tā ir reāla kaujas pieredze, bruņojuma un militārās tehnikas pārbaude," — viņš norādīja.

Ģeopolitisko problēmu akadēmijas prezidents, militāro zinātņu doktors Konstantins Sivkovs atzīmēja, ka spārnotās raķetes Х-101 jau izmantotas Sīrijā iepriekš, turklāt agrāk tika palaistas no ievērojami lielāka attāluma.

"Šajā gadījumā tā ir vienkārši minēto raķešu pielietošanas apmācība, tikai tiek izmantoti reāli objekti," — pavēstīja eksperts.

Krievijas Aizsardzības ministrija publicējusi raķešu startu no bumbvedējiem.

Ziņu lente
0