Politika

CNN uzzināja, par ko Tramps runās ar Putinu tikšanās laikā Hamburgā

© REUTERS / Jonathan ErnstASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams un Kremlis pagaidām neatklāj gaidāmās Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās formātu un detaļas.

RĪGA, 4.jūlijs — Sputnik. Gaidāmās tikšanās G20 samita laikā Hamburgā ASV prezidents Donalds Tramps apspriedīs ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu situāciju Sīrijā un Ukrainā, Krievijas atbalstu SAR prezidentam Bašaram Asadam, paziņoja telekanāls CNN ar atsauci uz nenosauktajiem Amerikas prezidenta administrācijas pārstāvjiem.

Pēc telekanāla datiem, "Krievija iejaukšanās" ASV prezidenta vēlēšanās netiks apspriesta.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Mediji paziņojuši par iespējamo Trampa vizīti Lielbritānijā

Baltais nams atteicās atklāt gaidāmās divu līderu tikšanās kārtību.

Amerikāņu mediji ziņoja, ka Baltajā namā radās domstarpības par prezidentu tikšanos: Tramps uzstāj uz diplomātisko formalitāšu ievērošanu, viņa padomnieki uzskata otrādi, ka līderiem ir jātiekas nelielā tiekšanās reizē samita ietvaros.

Kremlī paziņoja, ka Vladimira Putina programma Hamburgā pagaidām nav pilnībā sastādīta, gaidāmās tikšanās detaļas ar ASV vadītāju Donaldu Trampu tiks paziņotas vēlāk.

"Mēs ziņosim jums savlaicīgi, kad būs pilnībā sastādīta prezidenta programma Hamburgā, jūs zināt, ka Putins atradīsies Hamburgā 7. un 8.jūlijā. Kad programma būs pilnībā izveidota, attiecīgi, mēs jums par to pastāstīsim, " paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uz jautājumu par to, vai ir zināmas plānotās prezidentu tikšanās detaļas.

"Tagad varu teikt, ka prezidentam ir ieplānota vesela sērija abpusēju kontaktu, " piebilda viņš.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Mediji: Trampam ieteica mazāk runāt par Krieviju

Ceturtdien amerikas prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmasters paziņoja žurnālistiem, ka G20 samita laikā Hamburgā, kurš notiks 7. un 8.jūlijā, Tramps veiks tikšanās ar daudziem pasaules līderiem, tostarp ar Putinu.

Pirms "Lielā divdesmitnieka" samita ieplānota Trampa tikšanās ar VFR kancleri Angelu Merkeli.

Kā paziņoja avoti Eirokomisijā, Eiropas Savienībā neraizējas par vladimira Putina tikšanos ar Donaldu Trampu G20 samita ietvaros.

"Mēs nekad neesam noraizējušies, " teica viņš, atbildot uz žurnālista jautājumu par to, vai ES neuztrauc gaidāmā Trampa un Putina tikšanās, tai skaitā sakarā ar sankcijām pret Krieviju.    

Ziņu lente
0