Karstums Grieķijā uzstādīja jaunu Eiropas rekordu

© ANGELOS TZORTZINIS / AFPЖара в Афинах
Жара в Афинах - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Grieķijā jau kādu laiku saglabājās augsta gaisa temperatūra, taču no ceturtdienas sākās 40 grādu karstums.

RĪGA, 2.jūlijs – Sputnik. Sestdien Eiropas temperatūras rekordu uzstādīja Grieķija – 45,9 grādi pēc Celsija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vietni meteo.gr.

Šī temperatūra tika konstatēta Miresas rajonā, netālu no Iraklijas pilsētas Krētas salā.

Pēc sinoptiķu datiem, sestdien četrās meteonovērošanas stacijās termometru stabiņi pakāpjas pāri 44 grādu, 25 stacijās — pāri 42 grādu atzīmei. Atikas reģionā visaugstākā temperatūra bija reģistrēta Psihiko rajonā – 43,4 grādi.

Флоренция, Италия - Sputnik Latvija
Itālijā deviņās pilsētās izsludināja augstāko bīstamības līmeni karstuma dēļ

Šodien, daudzos reģionos, tostarp Atikā un Peloponesā saglabāsies karsts laiks, maksimāla temperatūra sastādīs 44-45 grādus.

Temperatūras "krišanās" par desmit grādiem, līdz 33-34 grādiem, gaidāma pirmdien.

Valsts Saslimšanu kontroles un profilakses centrs (KEELPNO) publicēja rekomendācijas, kā rīkoties tik karstā laikā – izbēgt atrašanos saulē, censties atrasties ēnā, vai arī atdzesētās telpās, vairāk dzert ūdeni, nepārēsties, nēsāt vieglas drēbes, izvairīties no smaga fiziska darba saulē.

Atēnu mērija galvaspilsētā atvērusi deviņas telpas ar kondicionieriem, kur visi interesenti var pārgaidīt karstuma vilni. Telpas, vispirms, paredzētas sociāli neaizsargātām personām.

Ugunsdzēsēju dienesti brīdina par ugunsgrēku bīstamību sakarā ar karsto laiku un ugunskuru aizliegšanu. Neskatoties uz brīdinājumiem, sestdien Grieķijā notika daži ugunsgrēki.

Ziņu lente
0