Tokijā skolniecēm aizliedza iet uz randiņiem par naudu

© EMILIEN CANCET / AFPДевушки из Японии, архивное фото
Девушки из Японии, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašlaik Tokijā, saskaņā ar vietējās policijas informāciju, pastāv ap 110 komercuzņēmumu un 30 nereģistrēto kompāniju, kas piedāvā randiņu organizēšanu ar skolniecēm.

RĪGA, 1. jūlijs – Sputnik. Jaunais likums, kas aizliedz meitenēm līdz 18 gadiem strādāt tā saucamo "randiņu ar atalgojumu" jomā, stājās spēkā Japānas galvaspilsētā Tokijā, vēsta RIA Novosti.

Pēc aģentūras Kiodo datiem, likumprojekts vakar bija vienbalsīgi apstiprināts galvaspilsētas varas iestādēs. Tas kļuva par pirmo gadījumu Japānā, kad tika pieņemts speciāls likums, vērsts uz "randiņu par atalgojumu" ierobežošanu ar vecāko klašu audzēknēm jaunākām par 18 gadiem.

Молодые люди с бокалами вина - Sputnik Latvija
Deutsche Bank aprēķināja, cik izmaksās randiņš dažādās pasaules pilsētās

Ļoti bieži uz šādiem randiņiem sūta meitenes, kas jaunākas par 18 gadiem. Tokijas tiesībsargājošās iestādes dažus tādus uzņēmumus tur aizdomās par pretlikumīgu randiņu organizēšanu ar pusaudžiem ar mērķi sniegt intīmpakalpojumus.

Tagad saskaņā ar jauno likumu, "randiņos par atalgojumu" varēs piedalīties tikai meitenes, kam jau apritēja 18 gadi. Likumpārkāpējiem draud līdz vienam gadam ilgs cietumsods vai arī sods līdz 1 miljonam jenu (8,9 tūkstoši dolāru).

Taču paliek neskaidrs, kādā veidā Tokijas policija grasās cīnīties ar tā saukto "papa kacu" fenomenu, kad meitenes individuālā kārtā noslēdz savdabīgo mutisku vienošanos ar vīrieti par randiņu ar atalgojumu. Dažām meitenēm, kuras piedāvā šādus pakalpojumus, nav pat 14 gadu.

Ziņu lente
0