Parakstīta deklarācija par NATO bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijā

© Foto : twitter / AizsardzībasMin.‏NATO valstu aizsardzības ministri parakstījuši deklarāciju par alianses bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā
NATO valstu aizsardzības ministri parakstījuši deklarāciju par alianses bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā teikts dokumentā, lēmums par bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā ir tieša atbilde uz Krievijas agresīvajām darbībām, tostarp provokatīvām militārām darbībām pie NATO robežas.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. NATO dalībvalstu aizsardzības ministri parakstīja deklarāciju par alianses starptautisko bataljonu dislokāciju Baltijas valstīs un Polijā, informē Latvijas Aizsardzības ministrijas preses dienests.

Baltijas valstīs un Polijā izvietotie bataljoni ir gatavi sadarboties savā starpā un nepieciešamības gadījumā "īstenot atturēšanu pret jebkuru iespējamo agresiju", teikts preses relīzē.

Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Latvija
Politika
Gruško: NATO izlūkdienestu aktivitāte saistīta ar mācībām "Rietumi"

Ceremonija norisinājās Briselē, deklarāciju parakstīja ASV, Kanādas, Lielbritānijas, Vācijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas aizsardzības ministri. Dokumentā uzsvērts, ka pērn NATO samitā Varšavā pieņemtais lēmums par daudznacionālo bataljonu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā "ir tiešā atbilde uz Krievijas agresīvām darbībām, tostarp provokācijas militārām darbībām pie NATO robežas, kas noved pie stabilitātes vājināšanās un neprognozējamības pastiprināšanas drošības ziņā ".

Turklāt "jāatrod veidi dialogam un sadarbībai ar Krieviju ar mērķi mazināt abpusēju spriedzi," — citē deklarāciju RIA Novosti.

NATO spēki Latvijā oficiāli bija izvietoti 19. jūnijā, ceremonijā piedalījās republikas prezidents Raimonds Vējonis un alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Savas klātbūtnes pastiprināšanu Austrumeiropā alianse skaidro ar tā saucamo pieaugušo agresiju no Krievijas puses.

Savukārt Maskava vairākkārt paskaidrojusi, ka valsts neplāno nekādus uzbrukumus NATO valstīm. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Ziemeļatlantijas alianse par to ir ļoti labi informēta, taču vienkārši izmanto ieganstu, lai izvietotu lielāku skaitu tehnikas un karavīru pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0