Kijeva saņēmusi sodu par liegumu Samoilovai piedalīties "Eirovīzijā 2017"

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasDziedātāja Jūlija Samoilova. Foto no arhīva
Dziedātāja Jūlija Samoilova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) piesprieda naudas sodu Ukrainas Nacionālai sabiedriskai televīzijas un radio kompānijai (NOTU) par Kijevas nevēlēšanos sadarboties ar raidorganizāciju jautājumā par Krievijas pārstāves Jūlijas Samoilovas piedalīšanos.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. EBU pārstāvis informēja, ka Ukrainai bija uzliktas soda sankcijas, taču atteicies precizēt soda apmēru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru France Presse.

Подготовка к Евровидению-2017 в Киеве - Sputnik Latvija
Mediji nosauca Eirovīzijai paredzēto Kijevas naudas ķīlas aresta iemeslu

"Saskaņā ar konkursa noteikumiem NOTU saņēma paziņojumu par šo sodu," — viņš paziņoja.

Iepriekš NOTU vadītājs Zurabs Alasanija pieņēmis, ka sods varētu sasniegt 200 tūkstošus eiro. Pēc viņa teiktā, Ukraina to apstrīdēšot tiesā. Tāpat viņš norādīja, ka Ukrainas drošības dienests (UDD), kas noteica aizliegumu Samoilovai piedalīties konkursā, diez vai gribēs uzņemties "šo kolīziju" līdz ar Ukrainas televīzijas un radio kompāniju.

22. martā Ukrainas Drošības dienests uz trim gadiem aizliedza Jūlijai Samoilovai ieceļot Ukrainā sakarā ar viņas uzstāšanos Krimā pirms diviem gadiem. EBU brīdināja Ukrainu par vairāku valstu gatavību boikotēt Eirovīziju Kijevas pozīcijas dēļ. Tomēr Ukrainas ĀM vadītājs Pāvels Klimkins paziņojis, ka nav iespējams piekāpties, lai atļautu Krievijas dalībniecei piedalīties konkursā.

Ziņu lente
0