Politika

ES valda agresīvais mazākums: Krievijas ĀM atbildējusi uz sankciju pagarināšanu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasEiropas Padomes sēde Briselē
Eiropas Padomes sēde Briselē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret Krieviju vērstās sankcijas nespēj sasniegt nevienu mērķi, ko sev nospraudusi Eiropas Savienība attiecībās ar Krieviju, informēja valsts Ārlietu ministrija pēc kārtējās ierobežojošo pasākumu termiņa pagarināšanas.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. ES Padome oficiāli apstiprinājusi, ka trešdien Eiropas Savienība pieņēmusi formālo lēmumu par ekonomisko sankciju pagarināšanu pret Krieviju līdz 2018. gada 31. janvārim, teikts Padomes ziņojumā, ko citē RIA Novosti.

"2017. gada 28. jūnijā Padome pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krievijas ekonomikas sektoriem līdz 2018. gada 31. janvārim," — atzīmēts dokumentā.

Tajā esošā informācija liecina, ka lēmums sekojis pēc ziņojuma par Minskas protokolu īstenošanu, ar kuru ES samitā 22.-23. jūnijā nāca klajā Vācijas kanclere Angela Merkele un Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Padome šodien noformēja lēmumu saskaņā ar rakstisko procedūru un atbilstoši šādu lēmumu pieņemšanas noteikumiem — vienbalsīgi," — teikts ziņojumā.

ES valda agresīvais mazākums

Maskava nožēlo ES lēmumu pagarināt ekonomiskās sankcijas pret Krieviju. Sankcijas ir neproduktīvas, žurnālistiem paziņoja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Meškovs.

"Visiem jau sen ir zināms, ka sankcijas ir neproduktīvas, tās nespēj sasniegt nevienu mērķi, ko sev nospraudusi Eiropas Savienība attiecībās ar Krieviju. Ne vienu reizi vien neatkarīgie eksperti ES valstīs ar skaitļiem rokās ir demonstrējuši, ka sankciju un mūsu pretpasākumu rezultātā vispirms cieš ES valstu ekonomika. Tas, ka sankcijas ir kārtējo reizi pagarinātas, var radīt tikai tādas emocijas kā nožēlu. ES atkal valda agresīvais mazākums," — norādīja Meškovs.

Saskaņā ar Krievijas ĀM Eiropas sadarbības departamenta direktora Andreja Keļina vārdiem, ierobežojošie pasākumi savus mērķus nav sasnieguši.

Флаг Евросоюза на фоне здания в Брюсселе - Sputnik Latvija
Politika
Inerces pēc: ES līderi vienojās par sankciju pagarināšanu attiecībā pret Krieviju

"Sankcijas nav sasniegušas mērķus, kuru labad tika iecerētas: tās nav mainījušas Krievijas ārpolitisko kursu un nav ietekmējušas situāciju ap konfliktu Ukrainā," — žurnālistiem norādīja diplomāts.

22. jūnijā Eiropas Padomes prezidents Donalds Tusks paziņoja, ka ES dalībvalstu vadītāji un valdību galvas samitā pieņēmuši politisku lēmumu uz pusgadu pagarināt pret Krieviju vērstās pašreizējās ekonomiskās sankcijas. Pēc tam tika uzsākta lēmuma formālās apstiprināšanas rakstiskā procedūra, kas neparedz sapulču nepieciešamību.

Ziņu lente
0