FIFA nav atklājusi pārkāpumus, izvēloties Krieviju par Futbola čempionāta 2018 saimnieci

© Sputnik / Alexander Vilf / Pāriet pie mediju bankasFutbola bumba. Foto no arhīva
Futbola bumba. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neatkarīga izmeklēšana liecina, ka Krievija ir pelnījusi tiesības pieņemt futbola čempionātu 2018. gadā. Gatavošanās mundiālam sasniegusi noslēguma posmu.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. FIFA veikusi izmeklēšanu par 2018. gada futbola čempionāta valsts saimnieces atlases rezultātu likumību, un pierādījusi, ka Krievija nav mēģinājusi ietekmēt FIFA izpildkomitejas lēmuma pieņemšanu ar dāvanu un grantu palīdzību. Rezultāti atainoti FIFA Ētikas komitejas izmeklēšanas palātas bijušā vadītāja Maikla Garsijas atskaitē.

Brauciet droši, neko ļaunu nedarīsim: Krievijas futbola fani nodziedājuši dziesmu britu līdzjutējiem - Sputnik Latvija
Video
"Brauciet droši, neko ļaunu nedarīsim"

Kā norādīts paziņojumā, organizācijas komitejas dalībnieki saņēmuši dāvanas, taču to vērtība bijusi simboliska. Arī Krievijas organizācijas komiteja pilnībā uzņēmusies FIFA izpildkomitejas locekļu ceļojuma un uzturēšanās izdevumus, taču pārskata autori to uzskatījuši par pieņemamu saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem.

FIFA izmeklēšana ilga vairāk nekā gadu. 2014. gada novembrī FIFA paziņoja, ka netika atklāti pārkāpumi. Otrdien tika publicēts pilns paziņojuma teksts vairāku tūkstošu lappušu apjomā. Izmeklēšanas gaitā tika aptaujāti 75 cilvēki un savākti aptauju audioieraksti.

"Nekādi iesniegtie dokumenti vai aptaujāto personu paziņojumi nenorāda uz to, ka "Krievija 2018" organizācijas komiteja vai Krievijas valdība centusies ietekmēt vēlēšanu procesu ar futbola attīstības projektiem vai draudzības futbola mačiem," — teikts ziņojumā.

Pēdējās nianses

Futbola čempionāta noslēguma posms notiks Krievijā no 2018. gada 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Mači norisināsies vienpadsmit valsts pilsētās, tai skaitā Maskavā, Kaļiņingradā, Sanktpēterburgā, Volgogradā, Sočos un Kazaņā. Pašlaik sagatavošanas izdevumi sastāda aptuveni 638 miljardus rubļu.

Stadioni, viesnīcas, infrastruktūra — jau tagad vairākas Krievijas pilsētas ir gatavas čempionāta norisei, piemēram pilsētas, kur šajās dienās norisinās Konfederāciju kauss.

Piemēram, Portugāles izlases pussargs Adriens Silva paziņojis, ka trīs stadioniem, kur spēlējusi viņa komanda, ir fantastisks līmenis. Turnīra ietvaros Portugāles futbolisti spēlēja Maskavas "Spartak" stadionā un "Sanktpēterburga" arēnā.

"Es varu runāt tikai par stadioniem, jo mēs diemžēl neesam bijuši pilsētā. Trīs stadioni, kur mēs spēlējām Krievijā, bija fantastiski. Mums bija ļoti liels prieks. Ceru, ka galu galā, kad mēs uzvarēsim, es varēšu teikt, ka šis stadions, kur mēs iegūsim uzvaru, ir mans mīļākais Krievijā," — teica Silva preses konferencē.

Gatavošanās futbola pasaules čempionātam noslēgsies 2017. gada septembrī. Reģioni turpina būvdarbus, labiekārtošanu un drošības pasākumu uzlabošanu.

Ziņu lente
0