Mamikins nav iekļauts "Kremļa aģentu" sarakstā

© Sputnik / Sergey MelkonovEiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Foto no arhīva
Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins pārsteigts, ka nesenajā Polijas un Briseles nevalstiskā fonda ziņojumā viņš nav minēts kā "Kremļa aģents".

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Polijas un Briseles fonda New Direction ziņojumā "Krievijas klātbūtne un ietekme Latvijā" (Russia‘s influence and presence in Latvia) Eiropas deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins nav minēts kā "Kremļa aģents". Par to parlamentārietis uzrakstīja savā lapā sociālajā tīklā Facebook.

"Neviens pat burtu nav rakstījis, ka esmu Kremļa aģents. Par to, ka strādāju Putina labā. Par to, ka sapņoju par krievu pasauli —vismaz sapņos piektdienās. Ka pat paēst nav laika — atbalstu asiņaino diktatoru neoimpēriskās ambīcijas. Teikšu vēl vairāk: saskaņā ar šo pētījumu pat Tatjana Arkadjevna Ždanoka arī vairs nav Kremļa aģente. Žurnālā tā arī rakstīts: angļu valodā uz balta — nav aģente," — viņš teica.

"Pat Tatjana Arkadjevna Ždanoka arī vairs nav Kremļa aģente. Žurnālā tā arī rakstīts: angļu valodā uz balta — nav aģente," — brīnās Mamikins.

Fonds izdevis trīs brošūras: "Krievijas klātbūtne un ietekme Latvijā", "Krievijas klātbūtne un ietekme Igaunijā" un "Krievijas klātbūtne un ietekme Lietuvā". Turklāt par šo jautājumu Eiropadomē noritēja konference.

Eirodeputāts Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Andrejs Mamikins ieteicis DP vadītājam vadīt pārraidi "Baumas"

Ziņojuma autori nonākuši pie slēdziena, ka Krievijas ietekme Latvijā tomēr pastāv, turpretim Igaunijā tā nav tik stipra.

"Acīmredzot Krievijas faktors pastāv Latvijā, — noslēdza ziņojuma autori. — KF var ietekmēt virkni jomu no abpusējās tirdzniecības, investīcijām, biznesa, uztveres izmaiņām reģionālās drošības jautājumos, iekšējās politikas konfigurācijas un krievvalodīgās mazākumtautības lomas līdz medijiem un kultūrai," — teikts dokumenta tekstā.

"Maskavai līdz šim ir ietekmes instrumenti uz Latvijas ekonomiku," — teikts ziņojumā.

"Prokrievisko politiķu, ierēdņu un uzņēmēju ietekme Igaunijā ir zema," — raksta fonds savā ziņojumā par Igauniju.

Turklāt, kā teikts grāmatas materiālos, vērts atsevišķi pieminēt Eiropas deputāti Janu Tomu no Centra partijas. "Lai gan viņa tieši nav saistīta ar Krieviju, viņai ir blogs, kura lapās viņa pauž atšķirīgu viedokli no Tallinas oficiālās pozīcijas, kad runa ir par Krieviju. Nesen viņa tikusies ar Krievijas atbalstīto Sīrijas līderi Bašaru Asadu — otro reizi gadā," — teikts dokumentā.

Eiropas Parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma - Sputnik Latvija
Jana Toma nodēvējusi Igaunijas ārlietu ministru par muļķi

"Viņa (Toma — red.) (kā izriet no attiecīgā žurnāla par Igauniju) vienkārši ir Putina kalpone. Spīdzina EP kolēģus ar krievu valodu. Pat viņas partija esot prokremliska. Pat pie Bašara Asada divas reizes braukājusi!" — pastāstīja Mamikins, norādot uz neprecizitāti fonda materiālos, jo Toma ieradās vizītē Sīrijā trīs reizes, bet viņš- divas reizes.

"Turklāt Toma ir Kremļa aģente. Bet es — ne. Rīt došos tieši uz šīs NO galveno mītni. Un tur viņiem taisni teikšu: jūs, biedri, naudu neesat nopelnījuši!" — joko Mamikins.

Pēc EP deputātu Andreja Mamikina un Tatjanas Ždanokas no Latvijas, kā arī Janas Tomas pēdējās vizītes Sīrijā, LR Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets paziņojis, ka viņu vizīte SAR atbilst Krievijas ģeopolitiskajām interesēm.

Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Andrejs Mamikins - Sputnik Latvija
Mamikins par ES: svešā acī salmiņu redzam, bet savējā baļķi nemanām

DP priekšnieks nav pirmais Latvijas valsts ierēdnis, kurš paudis neapmierinātību ar Mamikina braucieniem uz Sīriju. ĀM vadītājs Edgars Rinkēvičs paziņoja Eiropas deputātam, ka no Latvijas viedokļa Sīrijas režīma pārstāvji ir jāsauc pie atbildības Starptautiskajā tiesā par varmācību pret civiliedzīvotājiem un jebkuri kontakti, tai skaitā Eiroparlamenta deputātu tikšanās ar
Arābu Republikas prezidentu Bašaru Asadu tiek uzskatītas par režīma darbību atbalstu.

New Direction ir Polijas un Briseles nevalstiskā organizācija, kas nodibināta 2010. gadā ar baroneses Tečeres atbalstu. Organizācijai ir biroji Briselē, Londonā, Romā un Varšavā. Fondu daļēji finansē Eiropas Parlaments.

Ziņu lente
0