Mosulā nograndēja spēcīgs sprādziens

© REUTERS / Thaier Al-SudaniMosulā nograndēja spēcīgs sprādziens. Foto no arhīva
Mosulā nograndēja spēcīgs sprādziens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terorists-pašnāvnieks uzspridzināja sevi bēgļu pūlī, kuri mēģināja pamest aplenkto pilsētu.

RĪGA, 26.jūnijs — Sputnik. Vismaz 12 cilvēki gājuši bojā un vairāk nekā 20 guva ievainojumus sprādziena rezultātā Mosulā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz France Press un Irākas militārajiem mediķiem.

Ārkārtas gadījums notika Mašahda kvartālā. Terorists-pašnāvnieks uzspridzināja sevi bēgļu pūlī, kuri mēģināja pamest aplenkto pilsētu.

Военнослужащие на месте взрыва на вокзале в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sprādziens Briselē: terorists likvidēts, cietušo nav

"Pašnāvnieks iekļāvās cilvēku grupā un sarīkoja sprādzienu, lai viņi nevarētu nokļūt līdz mūsu karavīriem, " pastāstīja aģentūrai Irākas BS pārstāvis. Pēc militāro mediķu datiem, cietušo vidū ir sievietes un bērni.

Telekanāls Press TV paziņoja, ka Irākas armijai sestdien izdevās organizēt dažus drošus koridorus, caur kuriem mierīgie iedzīvotāji var pamest Mosulu.

Iepriekš tika ziņots, ka Irākas karavīri sagatavojās izšķirošai pilsētas centra ieņemšanai, kur pozīciju aizstāvēšanai palika mazāk nekā 200 teroristiskā grupējuma ISIS kaujinieku.

Operācija Mosulā notiek ar starptautiskās koalīcijas atbalstu ASV vadībā kopš 2016.gada oktobra. Ceturtdien Irākas premjerministrs  Haiders Al Abadi apsolīja, ka paziņojums par visas pilsētas atbrīvošanu izskanēs tuvākajās dienās.

Ziņu lente
0