Mediji noskaidrojuši, kas paātrināja liesmu izplatīšanos Grenfell Tower

© AFP 2023 / Tolga AKMENLondonas dzīvojamajā mājā Grenfell Tower
Londonas dzīvojamajā mājā Grenfell Tower - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Telegraph avoti pastāstīja, ka ēkas virsbūve tika piestiprināta pie betona stabiem trīsstūra formā, un tādēļ izveidojās vakuums.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Dūmu staba efekts, kurš radās ēkas konstrukcijas īpašību dēļ, palīdzēja ātrai liesmu izplatībai Londonas dzīvojamajā mājā Grenfell Tower, vesta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Telegraph un traģēdijas iemeslu izmeklēšanai tuviem avotiem.

Kā tiek ziņots, izmeklēšana pēta ne tikai sadegušās augstceltnes virsbūves kvalitāti, bet arī tās konstrukciju. Izdevuma avoti pastāstīja, ka ēkas virsbūve tika piestiprināta pie betona stabiem trīsstūra formā, un tādēļ izveidojās vakuums.

Пожар в Лондоне - Sputnik Latvija
Miljardieris vāks līdzekļus Londonas ugunsgrēka upuriem
"Izmeklēšana pēta ne tikai materiālus, bet arī Grenfell Tower konstrukciju. Apdares trīsskaldņi radīja vakuumu, un liesmas ātri pacēlās augšā. Jo lielāka atstarpe, jo stiprāks kļūst dūmu staba efekts. Tā ir viena no izmeklēšanas versijām, " izdevums citē avotu.

14.jūnija naktī Londonā notika ugunsgrēks, aizdegās 24 stāvu dzīvojamais nams Grenfell Tower. Dzīvību zaudēja vismaz 79 cilvēki. Piektdien Skotlendjarda paziņoja jaunas izmeklēšanas detaļas, saskaņā ar kurām ugunsgrēks sākās Hotpoint ledusskapja modeļa FF175BP dēļ. Turklāt, kļuva zināms, ka ēkas virsbūve un siltumizolācija neizturēja ugunsdrošības normas atbilstības testus.

Ēka, kurā notika ugunsgrēks, atradās ne vislabklājīgākajā kaut arī ar mūsdienu sociālo infrastruktūru apgādātajā Londonas rajonā — Ziemeļu Kensingtonā. Vairums mājas iedzīvotāju ir no Āfrikas un Tuvo Austrumu valstīm.

Ziņu lente
0