Politika

ASV Valsts Departaments var bloķēt Senāta pieņemto lēmumu par Krievijas diplomātiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nenosauktie amerikāņu ierēdņi pastāstīja izdevumam, ka pašlaik dokumenta saskaņošana starp Valsts Departamentu un Kongresu nenorit gludi.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. ASV izlūkdienesti uztraucas, ka Valsts Departaments, kurš vēlas attīstīt dialogu ar Maskavu, varētu bloķēt Senāta pieņemto lēmumu par Krievijas diplomātu pārvietošanās brīvību, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Politico.

Kā tiek ziņots, maijā ASV Kongresa Senāts apstiprināja dokumenta, kurš pieprasa Valsts Departamentam pastiprināt Krievijas diplomātu pārvietošanās noteikumus valstī. Amerikāņu izlūkdienesti Krievijas diplomātus tur aizdomās par esošo pārvietošanās noteikumu pārkāpumiem ASV un nodarbojas ar spiegošanu.

Президент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC - Sputnik Latvija
Eksperts par Putina interviju NBC: saruna bija diezgan skarba

Izdevums skaidro, ka tā kā Valsts Departaments ir ieinteresēts "draudzīga dialoga" izveidošanā ar Maskavu, tas var iestāties pret jaunajiem nosacījumiem, kuriem formāli jāstājas spēkā sākot ar 2.augustu.

Nenosauktie amerikāņu ierēdņi pastāstīja izdevumam, ka pašlaik dokumenta saskaņošana starp Valsts Departamentu un Kongresu nenorit gludi. Plašāk komentēt situāciju viņi atteicās.

Ziņu lente
0