Politika

Lielbritānijas konservatori redz premjera amatā Hamondu

© AFP 2023 / Justin TallisKājāmgājējs ar lietussargu Lielbritānijas karoga krāsās. Foto no arhīva
Kājāmgājējs ar lietussargu Lielbritānijas karoga krāsās. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas konservatori vēlētos redzēt valsts premjerministra amatā esošo finanšu ministru, kurš aktīvi runā par "vieglu" Brexit un biznesa jautājumu virzību.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Lielbritānijas konservatori pavēstīja savu viedokli par kandidatūru, kuru viņiem vēlētos redzēt valsts premjerministra amatā. Pēc viņu viedokļa, par premjeru varētu kļūt esošais finanšu ministrs Filips Hamonds, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Times.

Pēc viena no Lielbritānijas konservatoru pārstāvju vārdiem, Filips Hamonds ar lielāku varbūtību varētu ieņemt premjera amatu dažiem tuvākajiem gadiem, jo viņš ir "drošāks" nekā esošā premjere.

Boriss Džonsons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Boriss Džonsons necīnīsies par premjerministra vietu

Taču, neskatoties uz to, Hamonda norīkošana varētu vest pie eiroskeptiķu neapmierinātības, jo viņi ar piesardzību raugās uz Hamonda "vieglajām" prasībām attiecībā pret Brexit, kuras vispirms paredz nevis migrācijas kontroli, bet gan biznesa un darba vietu jautājumu virzību.

Tai pat laikā pārvarēt eiroskeptiķu pretošanos, pēc konservatoru viedokļa, iespējams, ja nozīmēt par Hamonda vietnieku esošo Brexit lietu ministru Devisu.

Patiesību sakot, Devisam arī ir izredzes kļūt par premjerministru, taču, visdrīzāk, vairākums tomēr atbalstīs Hamondu, jo 68 gadus vecais Deviss ir "pārāk vecs", lai pildītu valdības vadītāja pienākumus, un viņam "jākoncentrējas uz Brexit".

ASV prezidents Donalds Tramps NATO samitā Briselē - Sputnik Latvija
Tramps aizvainojis Eiropas līderus, pilsētas, kurās viņi dzīvo, un valstis, ko viņi vada
Kā jau iepriekš tika ziņots, pēc nesen notikušajām vēlēšanām Lielbritānijā konservatori palika jaunajā parlamentā bez vairākuma.

Taču Terēza Meja apgalvo, ka Brexit kurss tiks saglabāts, kā arī galvenie iekšpolitikas nolikumi. Iepriekš Meja saņēma no Lielbritānijas karalienes Elizabetes Otrās atļauju uz Ministru Kabineta izveidošanu.

Savukārt, britu leiboristu  līderis Džeremijs Korbins aicināja Meju atkāpties no amata. "Premjerministre zaudējusi uzticību, ar to ir pietiekami, lai aizietu, " paziņoja Korbins.

Ziņu lente
0