Putins pastāstīja par savu darbu VDK

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka viņa darbs VDK bija saistīts ar nelegālo izlūkošanu, un iestādē viņš nonāca atnākot vienkārši darba meklējumos no ielas.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka viņa darbs PSRS VDK bija saistīts ar nelegālo izlūkošanu, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz portālu "Vesti.ru".

Speciālā telekanāla "Rossija 1" reportāža bija sagatavota Ārējā izlūkdienesta "S" vadības, kura nodarbojās ar nelegālo izlūkošanu.

"Viss mans darbs PSRS ārējā izlūkdienestā nebija vienkārši saistīts ar Ārējo izlūkdienestu, bet gan tieši ar nelegālo izlūkošanu, " teica Putins telekanāla "Rossija 1" raidījuma vadītājam Sergejam Briļovam.

Pēc Krievijas prezidenta vārdiem, nelegālās izlūkošanas aģenti ir "īpaši cilvēki, īpašas kvalitātes, ar īpašiem uzskatiem, tie ir cilvēki ar īpašu raksturu".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins pastāstījis, kādu efektu radījušas NATO mācības pie Krievijas robežām

"Atteikties no savas esošās dzīves, atteikties no saviem tuviniekiem, no radiniekiem un pamest valsti uz daudziem gadiem, veltīt savu dzīvi, lai kalpotu Tēvijai, var ne ikkatrs. To var tikai izredzētie. Saku to bez jebkādas pārspīlēšanas. Tieši ar tādu attieksmi pret lietu, ar šādu attieksmi pret valsti, pret savu tautu dzīvo nelegālās izlūkošanas darbinieki. Tie ir unikāli cilvēki. Es vēlu viņiem laimi, labklājību, esmu pārliecināts, viņi sadzirdēs manus vārdus, " atzīmēja valsts vadītājs.

Vladimirs Putins no 1985. līdz 1990.gadam VDK Pirmajā pārvaldes līnijā (ārējais izlūkdienests) strādāja Drēzdenē (VDR) vietējā PSRS un VDR Draudzības namā par direktoru.

Iepriekš Krievijas prezidents pastāstīja, kā viņš nolēma kļūt par izlūkdienestu darbinieku, kaut gan sākotnēji vēlējās kļūt par pilotu.

"Es vienkārši aizgāju uz PSRS VDK uzņemšanas daļu. No ielas, man taču bija strādnieku ģimene, sakaru nebija. Kur man bija iet? Es aizgāju tieši uz uzņemšanas daļu, " teica Putins tikšanās laikā ar izlaiduma klašu klases audzinātājiem 21.jūnijā.

Государственный департамент США - Sputnik Latvija
Politika
ASV gatavas atbalstīt citu formātu Ukrainas krīzes noregulēšanai
Pēc Putina vārdiem, tur viņam ieteica no sākuma pabeigt augstskolu un iegūt juridisko izglītību.

"Kopš tā brīža es pārstāju nodarboties ar fiziku, ķīmiju, matemātiku. Vienkārši pārstāju, " teica Putins.

Valsts vadītājs piebilda, ka beigu beigās iestājās juridiskajā fakultātē.

"Taču pirms tam es vēlējos kļūt par pilotu. Es aizgāju uz aviācijas skolu, pastaigāju pa koridoriem, paskatījos. Tad es iedomājos, kāda būs mana dzīve, " teica viņš, atzīmējot, ka galu galā viņš saprata, ka tas viņam nebūšot interesanti.

Ziņu lente
0