Ēģiptes Šarm eš Šeiha cīnīsies par tūristiem

© Sputnik / Anton Denisov / Pāriet pie mediju bankasКоралловый риф в Красном море на территории Национального заповедника Набк
Коралловый риф в Красном море на территории Национального заповедника Набк - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kūrorta pilsēta Sarkanās jūras krastā saņems no valsts 10 miljonu dolāru reklāmas kampaņai.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Tūristu piesaistei Šarm eš Šeihā Ēģiptes tūrisma ministrs Jahja Rašeds rīkojis novirzīt 10 miljonus dolāru, raksta Ēģiptes avīze "Al Vafd".

Šarm eš Šeiha visstiprāk cietusi pēc aviosatiksmes pārtraukšanas ar Krieviju un Lielbritāniju 2015.gada rudenī. Šodienas lēmums par līdzekļu piešķiršanu šim kūrortam tūrismu plūsmas atgūšanai kļuva par tūrisma ministra sanāksmes rezultātu ar Šarm eš Šeihas un Dienvidu Sinajas provinču investoriem.

Аэробус 320 авиакомпании EgyptAir, который исчез с радаров над Средиземным морем в четверг 19 мая 2016 - Sputnik Latvija
EgyptAir lidmašīnas atlūzas atrastas jūrā

Paredzēts, ka reklāmas kampaņa ilgs pusgadu. Tiks izstrādāts konkrēts plāns un noteikts, kādu valstu potenciālajiem tūristiem tā tiks paredzēta.

Līdz Krievijas tūristu lidmašīnas katastrofas Sinajā 2015. gada oktobra beigās Ēģiptes tūrisma nozare sastādīja 11,3% no IKP un 14% no budžeta valūtas ienākumiem. Vislielākais tūristu skaits uz Ēģiptes kūrortiem brauca no Krievijas, tai sekoja Lielbritānija, tad Vācija, Itālija un Francija.

Pēc katastrofas Ēģiptes varas iestādes mēģināja pastiprināt drošības pasākumus, tad ASV, Eiropas un Āzijas valstis atcēla Ēģiptes apmeklēšanas ierobežojumus, atjaunoja aviosatiksmi ar valsts kūrortiem. Krievija pagaidām nav atjaunojusi aviosatiksmi ar Ēģipti, bet Lielbritānija pagaidām nav devusi atļauju tiešiem lidojumiem uz Šarm eš Šeihu.

Jāatzīmē, ka kopumā Ēģipte paliek tūristiem bīstama valsts. Nesen, aprīlī, Pūpolsvētdienā, spēcīga sprādziena rezultātā dievkalpojuma laikā baznīcā un Tantas pilsētas policistu treniņu centra rajonā bojā gāja 25 cilvēki un 70 tika ievainoti. Teroraktus sarīkojuši pašnāvnieki.

Ziņu lente
0