ASV nejauši apstiprināja likumprojektu, kas ļauj grūtniecēm nogalināt

© Pixabay / tashaБеременная девушка
Беременная девушка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Likumprojektu paspēja apstiprināt abās kongresa palātās, bet kļūdu pamanīja tikai pēc nedēļas.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Amerikas Ņūhempšīras štatā republikāņi nejauši pieņēma likumprojektu, saskaņā ar kuru grūtniecēm ir atļauts veikt slepkavību un izvairīties no kriminālvajāšanas, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Huffington Post.

Runa ir par neskaidru likumprojekta teksta formulējumu, saskaņā ar kuru grūtniecības pārtraukšana pēc 20.nedēļas tiktu izskatīta kā slepkavība. Kļūda parādījās dokumenta daļā, kurā tiek aprakstīti izņēmumi grūtniecēm, kuras vēlas veikt abortu, un viņu ārstiem.

Saskaņā ar pirmo teksta variantu, "jebkurš akts, ko veikusi grūtniece vai dakteris", kurš pilda savus profesionālos pienākumus, netiks izskatīts kā otrās pakāpes slepkavība, slepkavība bez iepriekšēja nodoma vai slepkavība neuzmanības dēļ.

"Šādā veidā likumprojekts ļauj veikt pašnāvību ar ārsta palīdzību, savukārt grūtnieces drīkst pastrādāt slepkavību bez sekām. Tāda nodoma mums nebija, bet tieši tā tas izskatās," — paziņoja republikāņu pārstāvis Dž.R. Hoels vietējai avīzei Concord Monitor.

Kā atzīmē Huffington Post, likumprojektu paspēja apstiprināt abās kongresa palātās un kļūdu pamanīja vien pēc nedēļas. Taču, par likumu šādā veidā tas nekļuva: republikāņi paspēja izdarīt labojumus dokumentā, pirms gubernators to parakstīs.

Ņūhempširas radio reportiere Peidža Sazerlenda, kas atradās vietējā Kapitolijā likumprojekta grozījumu apspriešanas laikā, atzīmēja savā Twitter mikroblogā, ka kāds no kongresmeņiem aicināja "pārliecināties, ka grūtnieces nestaigās apkārt, nogalinot cilvēkus".

Ziņu lente
0