Francijā tramvāju vadītāji pēc šortu aizlieguma uzvilkuši svārkus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Autovadītāji atzīme, ka darba vietā temperatūra dažkārt sasniedz 50 grādus, un viņu darba apstākļi ir smagi.

RĪGA, 22. jūnijs — Sputnik. Francijas pilsētas Nantes tramvaju un autobusu vadītāji, kuriem aizliegts nēsāt darbā bridža bikses un šortus, protestējot izgājuši darbā sieviešu svārkos, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Parisien.

Akcija norisinājusies otrdien 20. jūnijā.

"Viņiem tas nav modes apliecinājums. Šajā apģērbā viņi vēlas protestēt pret uzņēmuma direkcijas aizliegumu valkāt bridžus vai Bermudas bikses augstas gaisa temperatūras apstākļos," — teikts publikācijā. Spriežot pēc pašu autovadītāju teiktā, sieviešu-vadītāju formastērps paredz svārkus, bet vīriešiem "nav ekvivalenta".

"Kopš 2013. gada mēs cīnāmies par to, lai vīrieši varētu valkāt saīsinātās bikses vai Bermudas bikses noteiktā gaisa temperatūrā," — saka viens no protestētājiem, arodbiedrības organizācijas pārstāvis Gabriels Manjers.

"Vadība pagaidām nav atbildējusi uz arodbiedrības lūgumu pēc akcijas, kas atgādina Zviedrijas autovadītāju rīcību 2013. gadā. Tie panākuši savu mērķi," — noslēdz izdevums.

Pēdējās dienās Francija saskaras ar karstu laiku. "Naktī uz ceturtdienu Francijas reģionā tika uzstādīts jauns temperatūras rekords – 23,7 grādi. Trešdienas pēcpusdienā termometra stabiņš pacelies līdz 37 grādiem. Oranžais laika apstākļu brīdinājums karstuma dēļ tika izsludināts 67 valsts departamentos. Paredzams, ka jau līdz piektdienai gaisa temperatūra samazināsies par 6-8 grādiem.

Ziņu lente
0