Krievijas AM pārtrauc sadarbību ar Pentagonu Sīrijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija pārtrauc sadarbību ar Pentagonu divpusējā memoranda ietvaros pēc incidenta, kurā ASV notrieca Sīrijas valdības spēku iznīcinātāju.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka tiek pārtraukta sadarbība ar ASV memoranda ietvaros par incidentu novēršanu un aviācijas lidojumu drošības nodrošināšanu operācijās Sīrijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz ministrijas preses relīzi.

Iepriekš Sīrijas Arābu Republikas Aizsardzības ministrija informēja, ka ASV vadītā koalīcija notriekusi SAR Gaisa kara spēku lidmašīnu Su-22 laikā, kad tā pildīja uzdevumu pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts" (aizliegta vairākās pasaules valstīs). Lidmašīnas pilots joprojām nav atrasts. Sīrijas AM paziņoja: lidmašīnas iznīcināšana apliecina, ka ASV koordinē savas darbības ar ISIS.

Sasistā klusuma lauskas, fotoreportāža no Sīrijas - Sputnik Latvija
Krievija novērtējusi ASV tīšo uzbrukumu Sīrijas lidmašīnai

Iepriekš ASV vadītās starptautiskās koalīcijas štābs apstiprināja, ka ASV kara lidmašīna notriekusi Sīrijas lidmašīnu uz dienvidiem no Tabki pilsētas. Štāba rīcībā esošie dari liecina, ka „pl. 18:43 pēc vietējā laika Sīrijas režīma lidmašīna nometusi bumbas netālu no SDF pozīcijām".

"Saskaņā ar pašaizsardzības noteikumiem, to nekavējoties notrieca amerikāņu iznīcinātājs F/A-18E Super Hornet," — vēstīja štābs.

Krievijas AM pieprasīja ASV štābam rūpīgi izmeklēt incidentu un sniegt informāciju par izmeklēšanas rezultātiem un veiktajiem pasākumiem, kā arī atzīmēja, ka jebkuru lidmašīnu Krievijas un Sīrijas militārajās operācijās kontrolēs pretgaisa aizsardzības sistēma.

"Rajonos, kuros kaujas uzdevumus Sīrijas debesīs pilda Krievijas aviācija, jebkurus lidaparātus, ieskaitot starptautiskās koalīcijas lidmašīnas un bezpilota lidaparātus, kas fiksēti uz rietumiem no Eifratas upes, kontrolēs Krievijas pretgaisa aizsardzības sauszemes un gaisa līdzekļi kā gaisā esošos mērķus," — teikts preses relīzē.

Ziņu lente
0