Google Maps kļūdījies un nosūtījis simtiem tūristu Norvēģijā pa nepareizu maršrutu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Google Maps neprecizitātes dēļ simtiem tūristu pa ceļam uz Prekestulenas klinti Norvēģijā nokļūst nelielā ciemā Fosmorkā fjorda otrā pusē.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Kļūda pielikumprogrammā Google Maps novedusi pie tā, ka simtiem tūristu, kuri meklēja ceļu uz Prekestulenas klinti ("Sludinātāja kancele") Norvēģijā nokļuva mazā ciemā Fosmorkā 30 kilometru attālumā no plaši pazīstamās klints, vēsta The Local.

"Esam rādījuši ceļu simtiem tūristu, kuriem pat prātā nenāk, ka viņi atrodas fjorda otrā pusē. Vasaras sezonā ierodas 10-15 mašīnas dienā," — intervijā avīzei Stavanger Aftenblad pastāstīja vietējais iedzīvotājs Helge Fosmarks.

Kāds cits ciema iedzīvotājs Gunnars Bjoe pastāstīja, ka ik dienas sastop apmaldījušos tūristus.

Nesija ir atgriezusies: pēc ilga pārtraukuma Lohnesas briesmonis uzņemts video - Sputnik Latvija
Nesija ir atgriezusies: pēc ilga pārtraukuma Lohnesas briesmonis uzņemts video

"Kad sēžam kajītē, katru dienu ierodas divi, trīs, četri vai pieci tūristi. Viņi stāsta, ka dodas uz Prekestulenu un neko nesaprot. Google Maps ved viņus pa Luses fjorda tiltu uz Fosmorku. Ceļš šeit ir šaurs, un dažkārt viņi ir ļoti satraukti, kad atbildam, ka viņiem nāksies atgriezties," — viņš stāsta.

"Viņi aizlienē binokļus un skatās uz cilvēkiem Prekestulenā. Tas ir jocīgi. Mums nākas sarunāties ar ķīniešiem un japāņiem, bija viens amerikānis, kurš gribēja noīrēt kajīti. Viņš teica, ka vieta esot fantastiska," — atcerējās Bjoe..

Norvēģijas sabiedrisko ceļu administrācijas pārstāvis Rojs Jarle Johansens jau apsolījis, ka problēma tiks izpētīta.

"Man šķiet, mums jāpārliecinās, vai cilvēkiem tiek rādīts pareizais virziens, it īpaši, ja tā ir bieži apmeklēta vieta. Ceļa zīmes ne vienmēr atrisina problēmu. Daži cilvēki vairāk uzticas Google," — atzīmēja Johansens.

Savukārt Google norādīja, ka augstu vērtējot atsauksmes, kas palīdz uzlabot kompānijas darbu.

"Mēs pastāvīgi strādājam pie Google Maps uzlabojuma un augstu vērtējam cilvēkus, kuri ziņo par jebkurām konstatētajām problēmām, lai mēs varētu pēc iespējas ātrāk atrisināt jautājumu," — uz avīzes jautājumu atbildēja Google pārstāvis Norvēģijā Helle Skjervolds.

Ziņu lente
0