Politika

Vācu politiķis nosauca Krimu par izsenis Krievijas teritoriju

© John MACDOUGALL / AFPAleksandrs Gaulands. Foto no arhīva
Aleksandrs Gaulands. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sankcijas vienmēr ir kļūda un politiski nepareiza rīcība. Un tās neatgriezīs ne daļu no Krimas. Krima ir izsenis Krievijas teritorija, tā nevar atgriezties Ukrainas sastāvā, " paziņoja Aleksandrs Gaulands.

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Vācijas labējā partija "Alternatīva Vācijai" Karlsrūes saieta laikā nosodīja sankcijas pret Krieviju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Die Welt.

"Sankcijas vienmēr ir kļūda un politiski nepareiza rīcība. Un tās neatgriezīs ne daļu no Krimas. Krima ir izsenis Krievijas teritorija, tā nevar atgriezties Ukrainas sastāvā, " paziņoja partijas priekšsēdētājas vietnieks un vēlēšanu saraksta līderis Aleksandrs Gaulands.

Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Ukrainas ĀM vadītājs pastāstīja, par ko Porošenko grib parunāt ar Trampu

Politiķis atzīmēja, ka pēc PSRS sabrukuma Rietumi nav varējuši izveidot jauno pasaules kārtību ar Maskavas dalību un kritizēja NATO paplašināšanos uz austrumiem. "Mēs, vācieši, vienmēr esam labi dzīvojuši, kad mums bija labas attiecības ar Krieviju, " teica viņš.

24.septembrī VFR notiks Bundestāga vēlēšanas. "Alternatīva Vācijai" cer saņemt ne mazāk par 8-9 procentiem balsu un pirmo reizi vēsturē nokļūt federālajā parlamentā.

"Alternatīva Vācijai" tika nodibināta 2013.gadā. 2014.gadā tai izdevās iegūt mandātus Saksijas, Branderburgas un Tīringenes parlamentos, 2015 gadā Brēmenes un Hamburgas landtāgā. 2016.gadā tā iekļuva Bādenes-Virtembergas, Saksijas-Anhaltes un Reinzemes-Pfalcas parlamentos. Partija ir pazīstama ar saviem eiroskeptiskajiem uzskatiem un Angelas Merkeles migrācijas politikas kritiku.

Ziņu lente
0