Somijas robežsargiem izsniegs automātus, lai aizstāvētos no teroristiem

© DIMITAR DILKOFF / AFPSomijas robežsargi
Somijas robežsargi - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas Iekšlietu ministrija jau šī gada jūlijā grasās atļaut robežsargiem izmantot automātus un ložmetēju ieročus sakarā ar terorisma draudu paaugstināšanos.

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Somijas robežsardzes darbiniekiem izsniegs automātus un ložmetēju ieročus terorisma draudu pieauguma dēļ, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz "Fontanku".

Somijas Iekšlietu ministrija jau šī gada jūlijā grasās atļaut robežsargiem izmantot automātus. Kā iemesls tiek minēts, ka Somijas Drošības policija SUPO paaugstinājusi terorisma draudu līmeni.

Robežsardzes darbinieki nenesās līdzi jauno apbruņojumu visu laiku, bet gan izmantos to ārkārtas situācijā, piemēram, nelegālo iebraucēju sagūstīšanas laikā. Kā pastāstīja leitnants-pulkvedis Jusi Napola, šobrīd robežsardzes apbruņojumā ietilps pistoles un šautenes, taču tās tiek izmantotas ļoti reti.

Украинский паспорт - Sputnik Latvija
Bezvīzu režīms: mērķis ir atlaist vai paturēt?

Iepriekš Sputnik Igaunija paziņoja, ka Somijas Drošības policija paaugstinājusi terorisma draudu līmeni valstī no "zema" uz "paaugstinātu". Kā skaidroja SUPO vadītājs Anti Peļtari, "šobrīd terorisma draudi Somijā ir augstāki kā jebkad iepriekš". Pēc viņa vārdiem, tas ir saistīts ar Somijas paaugstināto atpazīstamību radikālajā islāmistu propagandā, kā arī ar dažu personu saikni ar teroristiskajām organizācijām.

Pēc Stokholmas terora akta veiktā aptauja parādīja, ka vairākums Somijas iedzīvotāju pieļauj teroristu uzbrukumus Somijā tuvākajā laikā, taču atzīmē, ka valsts ir labi sagatavota potenciāliem draudiem.

Kā iespējamos brīdinošos pasākumus puse aptaujāto minēja aktīvāku iebraucēju integrācijas nepieciešamību Somijas sabiedrībā un viņu izstumšanas apkarošanu. Taču 40% respondentu uzskata par nepieciešamu stingrākas imigrācijas politikas uzsākšanu un stingrāku sodu piemērošanu par noziegumu pastrādāšanu.

Ziņu lente
0