Viņsaulē aizgājis bijušais Vācijas kanclers Helmuts Kols

© REUTERS / Tobias SchwarzHelmuts Kols
Helmuts Kols - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Helmuts Kols miris savā mājā Ludvigshāfenē pie Reinas 87 gadu vecumā.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. Par Vācijas bijušā kanclera, Kristīgo demokrātu savienības bijušā vadītāja, talantigā politiķa Helmuta Kola nāvi informējis izdevums Bild.

Helmuts Kols bija Vācijas kanclers no 1982. līdz 1998. gadam — viņš bija vienīgais, kurš ieņēma kanclera posteni četrus pilnvaru termiņus pēc kārtas. Tieši Helmuts Kols apvienoja sadalīto Vāciju.

Vācijā valdošā Kristīgo demokrātu savienība sēro par bijuša kanclera Helmuta Kola nāvi, teikts KDS oficiālajā lapā Twitter.

"Mēs sērojam. Atdusies mierā, Helmut Kol," — teikts paziņojumā.

Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels viņu raksturoja kā lielu politiķi.

"Mēs uzzinājām, ka Viņsaulē aizgājis bijušais federālais kanclers Helmuts Kols. Viņš bija liels valsts darbinieks, liels vācu politiķis, taču galvenokārt — liels eiropietis, kurš daudz paveicis ne tikai Vācijas vienotībai, bet arī Eiropas apvienošanai," — pavēstījis Gabriels.

Krievijas deputāts, Valsts domes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis nosaucis Helmutu Kolu par ietekmīgāko politiķi Eiropā.

"Helmuts Kols ir izcila sava laika personība. Viņš kļuva par vēsturisku personību jau dzīves laikā. Helmutam Kolam bija milzīga nozīme "aukstā kara" pārtraukšanā, un ne velti viņu sauc par "atkalapvienošanās kancleru," — pavēstīja Sluckis žurnālistiem.

Viņš atgādināja, ka Kola valdības periodā krita Berlīnes siena un no jauna apvienojās VFR un VDR. Šī kanclera politika mainīja Vāciju, Eiropu un pasauli, uzskata Krievijas politiķis. "No dzīves ir aizgājis viens no ietekmīgākajiem Eiropas darbiniekiem. Sērojam un paužam līdzjūtību Helmuta Kola tuviniekiem un visai Vācijas tautai," — teica Sluckis.

© REUTERS / Kai PfaffenbachHelmuts Kols
Гельмут Коль - Sputnik Latvija
Helmuts Kols
Ziņu lente
0