Miljardieris vāks līdzekļus Londonas ugunsgrēka upuriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons vērsās pie vietējām labdarības organizācijām, lai noskaidrotu, kāda veida palīdzība ir visvairāk nepieciešama ugunsgrēka cietušajiem.

RĪGA, 15.jūnijs – Sputnik. Britu biznesmenis, miljardieris un Virgin Group dibinātājs Ričards Brensons organizēja līdzekļu vākšanu Londonas dzīvojamās mājas ugunsgrēkā cietušajiem, par to paziņoja Brensons savā Facebook lapā, vēsta Sputnik Lietuva.

Biznesmenis paziņoja, ka trešdien viņš bija Londonā un ar rūgtumu uzzināja par traģēdiju no rīta, kura notika Ziemeļu Kensingtonā. Brensons bija netālu no ugunsgrēka notikuma vietas, un pats personīgi aprunājās ar ugunsdzēsējiem, kuri visu nakti dzēsa uguni.

"Visas mūsu domas ir ar tiem, kurus skarusi traģēdija – no mājas iedzīvotājiem līdz ugunsdzēsēju ģimenēm," — uzrakstīja Brensons.

Virgin kompānijas galvenais ofiss atrodas pretī ugunsdzēsības dienesta vienībai, kura kļuva par galveno štābu visām ugunsdzēsēju vienībām, kuras strādāja uzliesmojuma vietā, tāpēc kompānijas darbinieki varēja personīgi pārliecināties, cik nomocīti un noguruši bija ugunsdzēsēji pēc ilgās darba nakts ugunsgrēkā.

Bēgļi Eiropā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Zviedrijā pilnībā nodegusi bēgļu kopmītne

"Darbinieki piepildīja savas mašīnas ar ēdienu, ūdeni, tīru apģērbu un visu nepieciešamo šiem patiesajiem varoņiem," — atzīmēja Brensons.

Tāpat biznesmenis paziņoja, ka nekomerciālais fonds Virgin Unite vērsās pie vietējām labdarības organizācijām, lai noskaidrotu, kāda tieši palīdzība ir nepieciešama ugunsgrēkā cietušajiem.

Atgādināsim, ka liela mēroga ugunsgrēks 24 stāvu dzīvojamajā mājā Londonas rietumos notika naktī uz trešdienu. Pēc pēdējiem ātrās palīdzības dienesta datiem slimnīcā vēl paliek 69 cilvēki, 18 no tiem atrodas reanimācijā. Augstceltnes ugunsgrēkā bojāgājušo skaits sasniedzis 12 cilvēkus. Pēc ugunsdzēsēju sniegtās informācijas, ap 120 ģimenēm varēja ciest šajā ugunsgrēkā, evakuētie iedzīvotāji īslaicīgi izmitināti tuvākajos sabiedriskajos centros, mošejās un baznīcās.

Ziņu lente
0