Irānas līderis pārmet ASV "Islāma valsts" izveidi

CC BY 4.0 / Official website of Ali Khamenei / Руководитель и духовный лидер Ирана аятолла Сейед Али Хаменеи
Руководитель и духовный лидер Ирана аятолла Сейед Али Хаменеи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Irānas vadītājs un garīgais līderis ajatolla Seijeds Ali Hamenei apsūdzējis Vašingtonu par situācijas destabilizēšanu reģionā un teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" izveidošanu.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Irānas vadītājs un garīgais līderis ajatolla Seijeds Ali Hamenei apsūdzējis Vašingtonu par situācijas destabilizēšanu reģionā un teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" izveidošanu, informē Sputnik Lietuva.

Viņš atzīmēja, ka ASV nedrīkst iejaukties reģiona iekšējās lietās.

"ASV ir teroristi, tās sponsorē teroristus un aizsargā sionisko režīmu, terorisma iedvesmotājus. Tāpēc ar ASV nav iespējamas nekādas darīšanas," – Hamenei vārdus Irānas Islāma Republikas amatpersonām citē aģentūra IRNA.

Viņš uzsvēra, ka ASV un to aģenti destabilizē reģionu tāpat, kā viņi to darījuši Ziemeļāfrikā, Rietumu Āzijā, Sīrijā un Irākā. Hamenei uzskata, ka apgalvojumi par Savienoto Valstu cīņu pret terorismu ir melīgi.

Sagrautā Omeijādu mošeja Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas spēku Sīrijā komandieris apsūdzējis ASV koalīciju sazvērestībā ar ISIS

"Apgalvojumi par to, ka ASV izveidojušas antiteroristisko koalīciju, ir meli. Tie, kas patiešām vēlas iznīcināt "Islāma valsti", stājas tai pretī," – pavēstīja Irānas līderis.

Hamenei nosauca par smieklīgu ASV prezidenta Donalda Trampa neseno paziņojumu par cilvēktiesību pārkāpumiem Irānā.

"Tas ir smieklīgi, ka amerikāņu amatpersonas līdz ar Saūda Arābijas viduslaiku vadoņiem runā par cilvēktiesībām un apsūdz Irānu," – atzīmēja IIR vadītājs.

Savukārt Irānas armijas štābu priekšnieka vietnieks Mostafa Izadi paziņoja, ka Teherānas rīcībā ir pierādījumi, kuri apliecina: ASV tieši atbalsta teroristisko grupējumu ISIS.

"…Mūsu rīcībā ir dokumenti un informācija, kas liecina par amerikāņu imperiālisma tiešu atbalstu šai atbaidošajai kustībai (ISIS – red.) reģionā," – pavēstīja ģenerālis.

Atsaucoties uz Hormozganas provinces policijas priekšnieka Azizollas Maleki vārdiem, IRNA informēja, ka Irānā likvidēts teroristiskais grupējums, kas saistīts ar "Islāma valsti".

Зарубежные страны, Катар - Sputnik Latvija
Politika
Arābu valstis apsūdz Kataru par Al Kaidas un ISIS atbalstu

Maleki paziņoja, ka speciālās operācijas gaitā Irānas dienvidos likvidēti četri kaujinieki. Viņš piebilda, ka divi ekstrēmisti bijuši ārzemnieki, pārējo personības tiek noskaidrotas. Policija atradusi ieročus un ISIS karogu.

Vienlaikus teroristiskais grupējums "Islāma valsts" aicinājis savus piekritējus īstenot uzbrukumus ASV un Eiropai musulmaņu svētajā mēnesī Ramadānā (tas sākās 27. maijā).

Aģentūra Associated Press iepriekš pavēstīja, ka internetā publicēts grupējuma locekļa Abu al Hasana al Muhadžera vēstījums, kurš Irānu raksturo kā vāju valsti un aicina tai uzbrukt. Tāpat viņš aicināja īstenot teroraktus Krievijā un Austrālijā, atzīmējot, ka paradīze slēpjoties zobenu ēnās.

Ziņu lente
0