Krievijas ĀM kritizējusi Die Welt par Sputnik apmelošanu

© Sputnik / РИА НовостиKrievijas ĀM vietnes projekts cīņai ar nepatieso informāciju
Krievijas ĀM vietnes projekts cīņai ar nepatieso informāciju - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija skarbi kritizēja vācu preses izdevumu Die Welt sakarā ar tajā publicēto rakstu par RT un Sputnik.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Jūnija sākumā izdevumā Die Welt bija publicēts raksts "Krievijas propaganda — vienkāršāk par vienkāršu". Tā galvenā doma: telekanāla RT un aģentūras Sputnik redakcijas Vācijā nodarbojoties ar "primitīvu prokrievisku valstisko propagandu", nevis žurnālistiku. Savā materiālā vācu izdevums aicināja boikotēt šos resursus, vēsta Sputnik Igaunija

Krievijas ĀM komentārā, kas publicēts ministrijas mājaslapā, uzsvērts, ka "RT Deutsch un Sputnik žurnālisti saņēmuši oficiālu akreditāciju Vācijā un veic savu profesionālo darbību atbilstoši likumdošanai."

"Viņu darbs ir absolūti leģitīms, pretenzijas no varasiestāžu puses nav saņemtas," — teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda šaubas par to, vai vācu izdevuma kritiskie izteikumi par Krievijas medijiem ir vietā, ja paši Die Welt līdzstrādnieki ir spiesti "atbalstīt Transatlantijas savienību un solidaritāti ar ASV brīvo vērtību sabiedrībā".

Nepamatoti uzbrukumi

Krievijas mediju, piemēram, telekanāla RT un informācijas aģentūras Sputnik darbību regulāri kritizē rietumu izdevumi un politiskie līderi. Nesen Francijas jaunievēlētais prezidents Emanuels Makrons, jautāts par to, kāpēc RT un Sputnik bija liegta piekļuve viņa vēlēšanu štābā, atbildēja, ka minētie mediji esot "izplatījuši nepatiesu informāciju un apmelojumus".

Francijas prezidenta kandidāts Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Viedoklis
Franču apslāpētājs eiropeisko vērtību sardzē
Komentējot viņa izteikumus, Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Kremlis šādam vērtējumam nepiekrīt. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka, pēc Maskavas domām, pret Sputnik un RT vērstās apsūdzības ir pret Krieviju vērstās kampaņas sekas, ko uzsākusi ASV iepriekšējā prezidenta Baraka Obamas administrācija, turklāt uzsvēra, ka nekādi fakti neapliecina Makrona teikto.

Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana norādīja, ka, "sekojot Makrona loģikai, no Krievijas jāizraida visi meinstrīma mediji". "Lēta vodeviļa par RT un Sputnik Francijas prezidenta izpildījumā," — viņa rakstīja savā lapā Twitter.

Baltijas valstīs attieksme nav labāka

Jāpiebilst, ka Baltijas valstu varasiestādes jau sen cenšas ierobežot Krievijas mediju, tostarp Sputnik darbību savā teritorijā.

Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Margarita Simoņana: Latvijas fantoma sāpes ir jāpēta vēsturniekiem un politologiem

Piemēram, 2016. gada pavasarī Sputnik Latvija tika bloķēts domēna zonā.lv, jo it kā esot pārkāpti ES Padomes lēmumi par ierobežojošajiem pasākumiem "sakarā ar Ukrainas teritoriālās vienotības, suverenitātes un neatkarības apdraudējumu".

Šī gada februārī kļuva zināms, ka specdienesti Igaunijā ieteikuši valsts amatpersonām atteikties no saziņas ar Sputnik darbiniekiem. 2016. gada rudenī Sputnik Igaunija žurnālistiem tika liegta iespēja atspoguļot valsts parlamenta darbību un noraidīta akreditācija.

Ziņu lente
0