Mediji: ISIS uzņēmās atbildību par uzbrukumu sēriju Teherānā

CC BY-SA 4.0 / Diego Delso / Mausoleum of Ruhollah Khomeini, Tehran, IranМавзолей Хомейни а Тегеране, Иран, архивное фото
Мавзолей Хомейни а Тегеране, Иран, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apbruņotu cilvēku grupa uzbruka Irānas parlamenta ēkai. Uzbrukuma laikā gājis bojā vismaz viens cilvēks, cietuši astoņi cilvēki.

RĪGA, 7. jūnijs – Sputnik. Teroristu grupējums "Islāma valsts" uzņēmās atbildību par uzbrukumu Irānas parlamentam un Imama Homeini mauzolejam Teherānā vēsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu Al-Arabija.

Apbruņotu cilvēku grupa uzbruka parlamenta ēkai. Uzbrukuma laikā gājuši bojā vismaz septiņi cilvēki. Aģentūra Fars paziņoja, ka viens no uzbrucējiem Irānas parlamentam ir pašnāvnieks, šobrīd viņš ir drošības dienestu ielenkumā. Pēc mediju datiem, kopumā bija trīs uzbrucēji.

Vēl viens uzbrukums noticis Imama Homeini mauzoleja teritorijā. Uzbrucēji uzsāka apšaudi, kuras rezultātā viens cilvēks gājis bojā, vēl pieci guvuši ievainojumus. Turklāt viens no uzbrucējiem, pēc aģentūras ISNA datiem tā bija sieviete, uzspridzināja sev uzvilkto vesti ar spridzekli mauzoleja teritorijā.

Divi cilvēki tika arestēti.

Ziņu lente
0