Viedoklis

Eksperts par Putina interviju NBC: saruna bija diezgan skarba

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC
Президент РФ В. Путин дал интервью американскому телеканалу NBC - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka ASV visā pasaulē iejaucas citu valstu politiskajos procesus, taču apvainojas uz Krieviju, kura esot iejaukusies tās vēlēšanas, lai gan Krievijai pat nebūtu jēgas iejaukties.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Intervijā NBC Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbildēja uz apsūdzībām par KF iejaukšanos ASV vēlēšanās. Kā norāda radio Sputnik ēterā politologs Bogdans Bezpaļko, šajā intervijā bija redzams, cik absurdas ir Krievijai uzstādītās apsūdzības.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka ASV visā pasaulē iejaucas citu valstu politiskajos procesus, taču apvainojas uz Krieviju, kura esot iejaukusies tās vēlēšanas, lai gan Krievijai pat nebūtu jēgas iejaukties.

"Es nevienu negribu aizvainot, taču ASV visur, visā pasaulē aktīvi iejaucas citu valstu vēlēšanu kampaņās," – teica Putins intervijā telekanālam NBC. Pēc viņa teiktā, "lai kur kartē ar pirkstu iebakstīsi, visur žēlosies par to, ka amerikāņu amatpersonas iejaucas viņu iekšējos politiskajos procesos".

"Ja kāds, es nesaku, ka mēs – mēs neiejaucāmies, – bet, ja kāds kaut kādā veidā ietekmē, vai cenšas ietekmēt, vai piedalās šajos procesos, tad Savienotajām Valstīm nav ko apvainoties. Kas to mums saka, kas uz mums apvainojas par to, ka mēs iejaucamies? Jūs paši nepārtraukti iejaucaties," – atzīmēja Krievijas prezidents.

NBC News raidījumu vaditāja Megana Kellija - Sputnik Latvija
Amerikāņu žurnāliste pastāstījusi par iespaidiem pēc intervijas ar Putinu

"Katrai darbība ir atbilstošā pretdarbība. Taču, atkārtoju, mums tas nav jādara, jo es taču jums teicu, gan jums, gan citu plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, nesen Francijā teicu to pašu: prezidenti nāk un iet, pat partijas mainās pie varas, bet galvenā politiskā līnija nemainās. Tāpēc būtībā mums vienalga, kurš vadīs ASV, mēs aptuveni zinām, kas notiks. Un šajā sakarā mums, pat ja būtu vēlme, nav jēgas iejaukties," – sacīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

ASV Kongresā rit izmeklēšana sakarā ar tā saucamo Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, kurās uzvarēja Donalds Tramps. Krievija vairākkārt noliedza tamlīdzīgas apsūdzības par centieniem ietekmēt vēlēšanas ASV, bet Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs tās nosauca par "absolūti nepamatotām".

Krievijas prezidenta Starpnacionālo attiecību padomes loceklis radio Sputnik ēterā Bogdans Bezpaļko pauda viedokli, ka saruna Krievijas prezidenta intervijas NBC gaitā bija diezgan skarba. 

"Saruna bija atklāta, turklāt pietiekami skarba. Šeit, manuprāt, neparasti bija tas, ka pirmo reizi uz šāda veida apsūdzībām atbildēja valsts vadītājs. Iepriekš par to runājuši žurnālisti, politologi, eksperti. Proti, vēlreiz parādījās izvirzīto apsūdzību absurds un pierādījumu trūkums – taču tikai tagad par to runāja jau Krievijas Federācijas prezidents," – teica Bogdans Bezpaļko.

Putins: ASV aug politiskā šizofrēnija - Sputnik Latvija
Video
Putins: ASV aug politiskā šizofrēnija

Viņš raksturoja pret Krieviju vērsto informatīvo ASV kampaņu kā "mežonīgu histērijas brāzmu".

"Visai šai kampaņai ir histērisks, informācijas kara raksturs, nevis pierādītas apsūdzību pret mūsu valsti. Savā ziņā, iespējams, šī kampaņa izriet no Krievijas ietekmes pieauguma pasaulē. Krievijas faktors kļuva par galveno ne tikai priekšvēlēšanu cīņā ASV, bet visā ASV politiskajā dzīvē. Tagad tur par briesmīgāko apsūdzību politiķim ir attiecības ar Krieviju, kontakti ar Krievijas diplomātiem. Lai gan, piemēram, ANO ir vairāki neformālas saskarsmes formāti šajā starptautiskajā laukumā starp diplomātiem, politiķiem un ekspertiem, lai sāktu veidot dialogu, meklētu kompromisu. Taču šeit iznāk, ka jebkurš kontakts ar Krievijas Federācijas pārstāvjiem rada mežonīgu histērijas brāzmu, un tas ir kļuvis par galveno politiskās cīņas instrumentu ASV," – uzsver Bogdans Bezpaļko.

Ziņu lente
0