Deutsche Bank neatbildēja uz pieprasījumu par Trampa rēķinu sakariem ar Krieviju

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasDeutsche Bank объявил о сворачивании в России бизнеса корпоративных услуг
Deutsche Bank объявил о сворачивании в России бизнеса корпоративных услуг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV specdienesti vairākkārt apsūdzējuši Maskavu mēģinājumos ietekmēt 2016. gada vēlēšanu iznākumu.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Deutsche Bank neatbildēja uz ASV Pārstāvju palātas demokrātiskās partijas politiķu pieprasījumu; viņi lūdza sniegt informāciju par prezidenta Donalda Trampa rēķiniem, lai noskaidrotu iespējamos sakarus ar Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Iepriekš ziņots, ka demokrāti Finanšu komitejā nosūtīja vēstuli Deutsche Bank ģenerāldirektoram Džonam Krajanam.

ASV jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Man nav sakara ar Krieviju! – Tramps atbildējis uz ziņām par kompromitējošo informāciju

"Deutsche Bank juridiskais konsultants apstiprināja mūsu vēstules saņemšanu 2017. gada 23. maijā, bet nav sniedzis konkrētu atbildi uz mūsu pieprasījumu," — paziņojis viens no komitejas locekļiem.

Izmeklēšanu attiecībā uz iespējamiem Trampa sakariem ar Krieviju, ko atspēko gan Baltajā namā, gan Kremlī, vadīja FIB direktors Džeimss Komijs, kuru Tramps atstādināja no amata 9. maijā "sakarā ar uzticības zaudēšanu". Pēc prezidenta teiktā, viņš nekad neesot lūdzis biroja vadītāju slēgt lietu.

Pēc Komija atstādināšanas amerikāņu varasiestādes iecēla speciālo prokuroru, kura pienākums ir veikt izmeklēšanu par "Krievijas iejaukšanos" prezidenta vēlēšanās. Par to kļuvis bijušais FIB vadītājs Roberts Millers.

ASV specdienesti vairākkārt apsūdzēja Maskavu mēģinājumos ietekmēt 2016. gada vēlēšanu iznākumu. Krievijas valdība atspēko šīs pretenzijas, nosaucot tās par nepamatotām.

Ziņu lente
0