Londonā terorakta lietā aizturētas musulmaņu sievietes

© AP Photo / Stefan RousseauMusulmaņu aieviešu arests aizdomās par līdzdalību teroraktā Londonā
Musulmaņu aieviešu arests aizdomās par līdzdalību teroraktā Londonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas galvaspilsētā pēc terorakta tiek aizturēti aizdomās turamie un pārmeklētas teroristu dzīvesvietas.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Aizdomās par līdzdalību teroraktā Londonā sestdienas naktī, kas aiznesa 7 cilvēku dzīvības, policija aizturējusi 12 aizdomās turamos, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Tāpat veikta pārmeklēšana terorista dzīvesvietā.

Panika un šausmas: nakts terorakts Londonā - Sputnik Latvija
Video
Panika un šausmas: nakts terorakts Londonā

Skotlendjards neatklāj aizturēto personības, taču aģentūra Reuters, atsaucoties uz savu fotogrāfu, ziņo, ka no daudzdzīvokļu nama policija izvedusi četras sievietes, kuru sejas sedza nikābi.

Kā zināms, viens no policistiem, kurš pirmais ieradās terorakta vietā un stājās pretī trim teroristiem, smagi ievainots. Viņa stāvoklis ir kritisks.

Pasaule sēro

Pasaules valstu līderi jau pauduši atbalstu britu tautai. Līdzjūtības vārdus teicis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Francijas prezidents Emanuels Makrons, Vācijas kanclere Angela Merkele, ASV prezidents Donalds Tramps un daudzi citi.

Kļuvis zināms, ka Lielbritānijas karaliene svētdienas rītā apmeklēja baznīcu Vindzorā, kur notika aizlūgums par bojāgājušajiem un cietušajiem.

Glosteršīras grāfistē netālu no sava īpašuma Haigrovā aizlūgumā piedalījās princis Čārlzs.

7 bojāgājušie, 48 ievainotie

Iepriekš vēstīts, ka sestdienas naktī automašīna iebrauca cilvēku pūlī uz Londonas tilta, bet vēlāk trīs bruņoti teroristi uzbruka ar nažiem garāmgājējiem.

Policija teroristus likvidējusi. Terorakta rezultātā 7 cilvēki gājuši bojā, 48 ievainoti, daži no viņiem smagā stāvoklī atrodas slimnīcās. Policija neitralizēja teroristus astoņas minūtes pēc izsaukuma saņemšanas.

Ziņu lente
0