Koalīcijas uzbrukumā Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 40 civiliedzīvotāji

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasSituācija Sīrijā. Foto no arhīva
Situācija Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vismaz 43 cilvēki, pārsvarā – sievietes un bērni gājuši bojā ASV vadītās koalīcijas gaisa spēku uzbrukumā Rakas pilsētai Sīrijā.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Vismaz 43 civiliedzīvotāji gājuši bojā ASV vadītās starptautiskās koalīcijas aviācijas triecienā Rakas pilsētai Sīrijā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Sīrijas valsts televīziju.

Vietējie informācijas avoti ziņo, ka koalīcijas lidmašīnas uzbrukušas ēkai, kurā atradušies civiliedzīvotāji, lielākā daļa bojāgājušo vidū ir  sievietes un bērni. Oficiāla apstiprinājuma šai informācijai pagaidām nav.

Aviācijas uzbrukumi Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV koalīcija izdarījusi uzbrukumu valdības spēkiem Sīrijā

Iepriekš vēstits, ka ASV vadītā starptautiskā antiteroristiskā koalīcija turpina iepazīties ar 38 paziņojumiem par civiliedzīvotāju bojāeju tās triecienu rezultātā Irākā un Sīrijā.

"Patlaban tiek izskatīti 38 paziņojumi par civiliedzīvotājiem," — teiks koalīcijas vadības ziņojumā.

Gandrīz visi šie ziņojumi attiecas uz situāciju Mosulas pilsētas rajonā Irākā, kā arī Rakas, Tabkas un Abu Kamalas apkaimē Sīrijā 2017. gada martā un aprīlī. Tomēr vairāki ziņojumi attiecas arī uz 2016. un pat 2015. gadu.

Tāpat ziņots, ka visā koalīcijas darbības periodā par ticamiem atzīti 118 paziņojumi no 440.

"Pašlaik, ņemot vērā datus no 2014. gada augusta līdz 2017. gada aprīlim koalīcija veikusi 21 035 uzlidojumus. Šajā laikā saņemti 440 ziņojumi par iespējamiem upuriem civiliedzīvotāju vdū, kopējais par ticamiem atzīto ziņojumu skaits to vidū sasniedzis 118," — atzīmēja koalīcija.

Bruņotais konflikts turpinās Sīrijā kopš 2011. gada marta. Valdības spēkiem pretojas dažādu bruņotu formējumu kaujinieki. Pēc Sīrijas valdības lūguma Krievija atbalsta SAR valdības spēkus, kuri cīnās pret bruņotajiem opozīcijas kaujiniekiem, kā arī "Islāma valsts" un citu grupējumu teroristiem. Krievijas GKS lidmašīnas izdara uzbrukumus kaujinieku pozīcijām.

Homsas pilsēta Sīrijā - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši, ka ASV koalīcijas uzlidojuma rezultātā Sīrijā bojā gājuši civiliedzīvotāji

Kopš 2014. gada ASV uzbrūk teroristiskajam grupējumam ISIS bez valsts vadības atļaujas. valstī rīkojas amerikāņu speciālo uzdevumu spēku grupas, kuri cīņā ar teroristiem atbalsta vietējos Bašara Asada valdībai nepakļautos spēkus.

Rietumvalstu līderi vairākkārt pārmetuši Krievijai Sīrijas prezidenta Bašara Asada režīma atbalstu, jo uzskata, ka viņa atkāpšanās no valsts vadītāja posteņa sekmēs situācijas noregulēšanu. Krievija norāda, ka cīnās tikai ar teroristiem, bet valsts liktenis, tostarp arī jautājums par to, kas atradīsies pie varas, ir jāizlemj Sīrijas tautai.

Ziņu lente
0