Almati pieķerts Lietuvas ģenerālkonsuls par mahinācijām

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas ģenerālkonsuls Almati atsaukts sakarā ar mahinācijām vīzu jautājumos.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Lietuvas ģenerālkonsuls Almati Regimants Jablonskis atsaukts sakarā ar neatbilstību ieņemamajam amatam, vēsta Sputnik Lietuva.

2. jūnijā, ziņojot par Jablonska atsaukšanu no Kazahstānas, Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs nekādus iemeslus neminēja. "Es teiktu, ka mēs bijām neapmierināti ar konsula darbību," — viņš atzīmēja.

Vēlāk ārlietu ministra preses atašejs Rasa Jakilaitene pavēstīja, ka lēmums pieņemts, pēc informācijas saņemšanas Ārlietu ministrijā par ģenerālkonsula darbībām vīzu izsniegšanas darbā.

ES un ASV karogi - Sputnik Latvija
Baltkrievija gatava izvērtēt vīzu režīma vienkāršošanu ar ES un ASV

Iekšējās izmeklēšanas dēļ bija nepieciešami Lietuvas ĀM darbinieku braucieni uz Almati, un viņi ieteica atsaukt diplomātu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

Izmeklēšanas rezultāti nodoti Valsts drošības departamentam. Ja iestāde uzskatīs par vajadzīgu, tā veiks papildu pārbaudi un pieņems lēmumu par to, vai Jablonski var turpināt darbu ministrijā un iepazīties ar slepeno informāciju.

Jablonskim ir 51 gads, Lietuvas Ārlietu ministrijā viņš strādā no 1991. gada. Ģenerālkonsula amatā Almati viņš iecelts 2015. gadā. Iepriekš viņš 7 gadus ieņēma ĀM Ārējo ekonomisko sakaru direktora vietnieka posteni.

Ziņu lente
0