Moldova izraida piecus Krievijas diplomātus

© Sputnik / Евгений ПанасенкоMoldovas Republikas parlaments
Moldovas Republikas parlaments - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovā pieci Krievijas diplomāti pasludināti par persona non grata, viņiem jāpamet valsts 72 stundu laikā.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Informāciju par to, ka pieciem Krievijas diplomātiem nāksies pamest Moldovu portālam Sputnik Moldova sniedza Krievijas vēstnieks Moldovā Farits Muhametšins. "Nota ir saņemta, iepazīstamies ar dokumentu. Vēlāk informēsim, par ko ir runa," — viņš paskaidroja.

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova informēja, ka runa ir par paradoksālu, taču demonstratīvu situāciju, kas liecina: situācijai Moldovā acīmredzami nav nekādas saiknes ar Krievijas diplomātiskā korpusa darbu, vēsta RIA Novosti.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: mūsdienu politikā noteikumu vairs nav

Sakarā ar radušos situāciju Maskava spers simetriskus soļus un izraidīs no valsts Moldovas diplomātus. Šādu pret Krieviju vērstu soli nevar atstāt bez atbildes, uzsvēra arī Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas loceklis Igors Morozovs.

Pēc viņa domām, diplomātu izraidīšana ir saistīta ar "pret Krieviju vērstiem spēkiem, ko ietekmē eirointegrācijas spēki un vada NATO un citi specdienesti", kuri nevēlas pieļaut Moldovas un Krievijas tuvināšanos.

Līdzīgu viedokli pauda arī Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs. Viņš uzskata, ka Kišiņevas lēmums izraidīt piecus diplomātus pieņemts ar mērķi kaitēt progresam valstu attiecībās, kas saistīts ar Igora Dodona prezidentūru.

"Detaļas vēl jānoskaidro, taču rodas iespaids, ka turpinās cīņa starp prezidenta un valdības varas atzarojumiem," — pavēstīja Kosačovs.

Pats Moldovas prezidents Igors Dodons savā lapā Facebook norādīja, ka "valdība spērusi neciešamu soli pret Krievijas vēstniecību Moldovas Republikā."

"Vēlos pavēstīt, ka esmu dziļi sašutis par šo nedraudzīgo soli no Moldovas diplomātikas pārstāvju puses un kategoriski nosodu to," — informēja Dodons.

Ziņu lente
0