Ziemeļkorejā noticis kārtējais ballistiskās raķetes izmēģinājums

© U.S. Missile Defense AgencyЗапуск баллистической ракеты
Запуск баллистической ракеты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sakarā ar Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes startu Japānas premjerministrs Sindzo Abe sasaucis valsts Drošības padomes ārkārtas sēdi.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Ziemeļkoreja pirmdienas rītā organizējusi kārtējo ballistiskās raķetes izmēģinājumu. Tas ir jau trešais raķetes starts divu nedēļu laikā – pirms tam bruņojuma izmēģinājumi notika 14. un 21. maijā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti. 

Raķete startēja Vonsanas pilsētas apkaimē Ziemeļkorejas austrumu piekrastē, paskaidroja RIA Novosti

Japānas un ASV amatpersonas informēja, ka raķetes lidojums ildzis sešas minūtes, tā pārvarējusi 450 kilometrus un nokritusi Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā 300 kilometru attālumā no Oki sakas Simane prefektūrā.

Пусковые установки межконтинентальных баллистических ракет Корейской народной армии - Sputnik Latvija
Ziemeļkorejas palaistā ballistiskā raķete nogāzusies 500 km attālumā no Krievijas

Ballistiskās raķetes lidojuma augstums sasniedzis 100 kilometrus. Pēc Japānas un Dienvidkorejas militārpersonu domām, izmēģināta vidēja darbības diapazona raķete.

Kaimiņvalstu reakcija

Dienvidkoreja un Japāna reaģēja nekavējoties. Japānas premjerministrs Sindzo Abe sasauca valsts Drošības padomes ārkārtas sēdi, kurā paziņoja, ka plāno "kopā ar ASV spert konkrētus soļus Ziemeļkorejas apturēšanai".

Japānas ārlietu ministrs Fumio Kisida paziņoja žurnālistiem, ka valsts jau sākusi sadarbību ar ASV un Dienvidkoreju ANO Drošības padomes ietvaros.

Kisida uzsvēra, ka apspriedīs Ziemeļkorejas jautājumu, tiekoties ar Korejas Tautas Republikas Valsts padomes locekli Janu Czeči, kurš ieradīsies vizītē Tokijā.

Dienvidkorejas Ārlietu ministrija nosodīja raķetes izmēģinājumu un nosauca to par "ANO Drošības padomes rezolūciju atklātu pārkāpumu" un solīja īstenot "stingrus pasākumus" pret Ziemeļkoreju.

Ziņu lente
0