Atrasta piesārņotākā vieta uz Zemes

© AP Photo / Jennifer LaversНеобитаемый остров Хендерсон
Необитаемый остров Хендерсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neliela neapdzīvota sala Klusajā okeānā ir piesārņotākā vieta uz Zemes, teikts ASV Nacionālās Zinātņu akadēmijas ziņojumā.

RĪGA, 29. maijs — Sputnik. Tasmānijas universitātes pētnieki sadarbībā ar Lielbritānijas Karalisko putnu aizsardzības biedrību apgalvo, ka teritorija, kurā ir lielākā atkritumu koncentrācija, atrodas Klusajā okeānā – tā ir neapdzīvotā Hendersona sala starp Jaunzēlandi un Latīņameriku. Salas platība ir 4,3 hektāri, vēsta Sputnik Moldova, atsaucoties uz RIA Novosti.

Пластиковые бутылки и другой мусор плавает в воде - Sputnik Latvija
Kūrorta zonām Taizemē tuvojas "atkritumu sala"

Speciālistu aprēķini liecina, ka atkritumu blīvums salā sasniedzis 671 vienības uz kvadrātmetru, savukārt kopējais salā nokļuvušo priekšmetu skaits sasniedz aptuveni 37,7 miljonus. Pētnieki lēš, ka visi šie atkritumi sver 17,6 tonnas. Pie tam 10 metrus platajā pludmalē ik dienas tiek izmesti aptveni 27 jauni priekšmeti.

Atbilstoši pētījuma rezultātiem zinātnieki sastādījuši atskaiti, kurā secināts: šāda situācija radusies plastmasas izstrādājumu ražošanas straujas izaugsmes rezultātā XX gs. otrajā pusē.

"Kamēr plastmasas ražošana pasaulē turpina pieaugt, tā arī turpmāk ietekmēs unikālo dabas skaistumu un bioloģisko daudzveidību, kas raksturīga šai salai un daudzām citām vietām, kas iekļautas UNESCO vispasaules mantojuma sarakstā," – secina ziņojuma autori.

Ziņu lente
0