Fox News žurnālists: "sakari ar Krieviju" ASV medijiem ir svarīgāki par teroraktu Mančestrā

© REUTERS/Andrew YatesTerorakts Mančestrā. Foto no arhīva
Terorakts Mančestrā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar mediju ekspertu datiem, kad sāka pienākt ziņas par Mančestru, CNN un MSNBC 105 ētera laika minūšu veltījuši Donalda Trampa "sakariem" ar Krieviju un tikai 50 minūtes – uzbrukumam.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Fox News raidījumu vadītājs Takers Karlsons nosauca vadošās ASV televīzijas kanālus par "meļiem" pēc tam, kad tie deva priekšroku Donalda Trampa "sakaru" ar Krieviju apgaismošanai, nevis teroraktam Mančestrā, vēsta RIA Novosti.

"Pagāja diezgan ilgs laiks, pirms tie apklusēja par Krieviju un sāka apgaismot to (teroraktu)," — atzīmēja žurnālists.

Mančestra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mančestras pašnāvnieka draugs pastāstīja, ka viņam "izskaloja smadzenes" Lielbritānijā
Pēc viņa teiktā, daži televīzijas kanāli pievērsa uzmanību sprādzienam Mančestrā tikai gandrīz stundu pēc tam, kad par to kļuva zināms. Terorakta apgaismojums citos kanālos arī nebija īpaši labs: CNN ēterā eksperts pieņēmis, ka tā bija ultralabējo operācija "zem citu karoga", bet ABC uzskatīja incidentu Mančestrā par dīvainu, jo pilsētas iedzīvotāji "nav balsojuši par Brexit".

Saskaņā ar mediju eksperta Džo Konči datiem, kad sāka pienākt ziņas par Mančestru, CNN un MSNBC 105 ētera laika minūšu veltījuši Donalda Trampa "sakariem" ar Krieviju un tikai 50 minūtes — uzbrukumam.

"Uzbrukums rietumu sabiedrotā pilsētā, kur gājuši bojā sievietes, bērni, meitenes, kas devās uz koncertu. Ikviens producents un menedžeris zina, ka šajā situācijā, kad pulksten 6.48 par to tika ziņots — punkts, nekā cita tiešajā ēterā," — viņš atzīmējis Fox News komentārā.

Mančestras pašnāvnieka mājās atrod bumbu izgatavošanas cehu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji: Mančestras pašnāvnieka mājās atrod bumbu izgatavošanas cehu

"Tāda ir žurnālistika 2017. gadā, un, vēl jo svarīgāk, šādi tā skan un smaržo," — viņš teica.

Terora akts Mančestrā notika 22. maija vakarā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā. Pašnāvnieks Salmans Abedi uzspridzināja pašdarinātu bumbu pēc koncerta beigām. Saskaņā ar pēdējiem datiem, bojā gāja 22 cilvēki, tostarp 12 bērni, 64 atrodas slimnīcā, 20 no tiem kritiskā stāvoklī. Turklāt deviņi cilvēki, lielākoties pusaudži, tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Atbildību par teroraktu uzņemies teroristu grupējums ISIS.

Ziņu lente
0