Mančestras pašnāvnieka draugs pastāstīja, ka viņam "izskaloja smadzenes" Lielbritānijā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasMančestra. Foto no arhīva
Mančestra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc drauga teiktā, Abedi bija laipns un jautrs jauns cilvēks, viņš nopietni aizrāvies ar reliģiju pirms dažiem gadiem, taču "īpaši reliģisks" gan nekļuvis.

RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Mančestras terorakta izpildītājs Salmans Abedi kļuva par radikālisma ideju piekritēju pašā pilsētā, paziņoja intervijā televīzijai Sky News Abedi bērnības draugs reperis ar pseidonīmu Geko, vēsta RIA Novosti.

"Mančestrā ir grupa, kas visiem izskalo smadzenes. Man tas nepatīk, jo viņš bija Lībijā, bet tagad izrādās, ka viņš izdarīja teroraktu Mančestrā," — teica Geko.

Spriežot pēc repera, Abedi nopietni aizrāvies ar reliģiju pirms dažiem gadiem, taču "īpaši reliģisks" gan nekļuvis. "Tas notika negaidīti, tas nav pareizi, un es nezinu, kāpēc viņš to izdarījis. Es nezinu, par ko viņš domājis," — teica Geko, un piebilda, ka agrāk Abedi bija laipns un jautrs jauns cilvēks.

Mančestras pašnāvnieka mājās atrod bumbu izgatavošanas cehu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mediji: Mančestras pašnāvnieka mājās atrod bumbu izgatavošanas cehu

Terora akts Mančestrā notika 22. maija vakarā amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā. Pašnāvnieks uzspridzināja pašdarinātu bumbu pēc koncerta beigām. Saskaņā ar pēdējiem datiem, bojā gāja 22 cilvēki, tostarp 12 bērni, 64 atrodas slimnīcā, 20 no tiem kritiskā stāvoklī. Turklāt deviņi cilvēki, lielākoties pusaudži, tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Atbildību par teroraktu uzņemies teroristu grupējums ISIS.

Iepriekš laikraksts Times ziņoja, ka teroraktu veicēja Salmana Abedi vecāki aizveda viņu uz Lībiju un atņēma viņam pasi, jo uzskatīja, ka Lielbritānijas teritorijā dēls sāk pievērsties radikāliem uzskatiem. Pēc laikraksta datiem, pirms dažiem gadiem, ievērojot, ka 22 gadus vecā Abedi radikālie uzskati sāka pastiprināties, viņa tēvs Ramadāns Abedi nolēma iejaukties un aizveda ģimeni uz Lībiju. Kā raksta laikraksts, dažas dienas pirms terorakta Abedi pierunāja vecākus atdot viņam pasi, apgalvojot, ka vēlas doties svētceļojumā uz Meku.

Ziņu lente
0