ASV "pazaudēja" Irākā ieročus miljarda dolāru vērtībā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pentagonam "nav tiešu vai svaigu ziņu par vienību skaitu un atrašanos vietu" lielai aprīkojumu daļai, kuriem bija jānonāk Irākas armijas apbruņošanai, kā arī kurdu pešmergas vienībām.

RĪGA, 26.maijs — Sputnik. Starptautiskā nevalstiskā organizācija Amnesty International paziņoja, ka amerikāņu karavīri nezina, kur atrodas daļa no Irākā un Kuveitā nogādātā apbruņojuma. Kopējā "pazudušo" ieroču vērtība sastāda vienu miljardu dolāru, vēsta RIA Novosti.

Tiesībsargi atsaucas uz Vašingtonas atklātajiem 2016.gada septembra audita rezultātiem. Saskaņā ar dokumentiem, Pentagonam "nav tiešu vai svaigu ziņu par vienību skaitu un atrašanos vietu" lielai aprīkojumu daļai, kuriem bija jānonāk Irākas armijas apbruņošanai, kā arī kurdu pešmergas vienībām.

Mīnmetējs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija iepirks lietotus mīnmetējus Austrijā

Tāpat nav noskaidrots, kur šobrīd atrodas desmitiem tūkstošu uzbrukuma šauteņu, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 28 miljoni dolāri, simtiem mīnmetēju aprīkojumu un armijas visurgājēju Humvee.

"Tā ir īpaši bēdīga informācija, ja ņem vērā ziņojumus par to, ka amerikāņu ieroči jau sen nokļūst Irākā karojošo grupējumu rokās, tostarp grupējumi, kuri sevi dēvē par "Islāma valsti" (teroristiskais grupējums ISI, kurš ir aizliegts vairākumā valstu), " paziņoja organizācijas speciālists apbruņošanas kontroles jomā Patriks Vilkens.

ASV militārā kampaņa Irākā ilga no 2003.gada marta līdz 2011.gada decembrim.

Ziņu lente
0