Londonā aizdomīga priekšmeta dēļ evakuēta autoosta

© Sputnik / Vladimir Rodionov / Pāriet pie mediju bankasЛондонская полиция
Лондонская полиция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Policija pēta aizdomīgu saini, kas atrasta Londonas autoostā "Viktorija" dažas stundas pēc terorakta Mančestrā.

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Aizdomīga saiņa dēļ evakuēta Londonas autoosta "Viktorija", ziņo BBC. Policija pēta aizdomīgu paku, kas tika atrasta šorīt dažas stundas pēc sprādzieniem koncertzāles kompleksā "Mančestera Arēna".

"Aizdomīgais priekšmets tiek pārbaudīts," — paziņoja Londonas policijas pārstāvis. Saskaņā ar BBC datiem, bija slēgtas arī tuvākās ielas, ieskaitot Buckingham Palace Road.

Pirmdienas vakarā pēc amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta koncertlaukumā "Mančestra Arēna" notikušas divas eksplozijas. Pēc pēdējiem datiem, gājuši bojā 22 cilvēki, aptuveni 50 tika ievainoti. Iepriekš tika ziņots, ka par sprādziena upuriem kļuvuši 19 cilvēki.

Mančestras policija paziņojusi, ka sprādzienu izdarījis kāds pašnāvnieks, Bumba bija pildīta ar naglām, tāpēc cietušo ievainojumi atgādina šrapneļa šķembas. Mančestras policija apstiprinājusi, ka starp bojāgājušajiem stadionā bija bērni. Tas ir lielākais teroristu uzbrukums Lielbritānijā pēc terorakta Londonas metro 2005. gadā, kura rezultātā par upuriem kļuvuši vairāk nekā 50 cilvēki.

"Es varu apstiprināt, ka uzbrucējs miris stadionā, — paziņoja pilsētas policijas pārstāvis Ians Hopkinss preses konferencē. — Mēs uztveram notikušo kā teroristisku incidentu".

Mančestras policija aicinājusi dalīties ar fotoattēliem un videoierakstiem no sprādzienu vietās stadionā.

Kārtības sargi norāda, ka pilsoņiem ir "jāsaglabā modrība, taču jāturpina normāla dzīve".

Ziņu lente
0