Bloomberg: Maskavā smejas par ASV, jo saskata tajās 90. gadu Krieviju

© AP Photo/Alex BrandonПереговоры за картиной с изображением встречи президента США Дональда Трампа и главы МИД России Сергея Лаврова в Конгрессе США
Переговоры за картиной с изображением встречи президента США Дональда Трампа и главы МИД России Сергея Лаврова в Конгрессе США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas valdība turpina "uzjautrināties", jo situācija Baltajā namā atgādina Jeļcina Krieviju tās sliktākajos laikos. Nebeidzamie skandāli apdraud ASV "īpašo statusu" pasaule’, kas var nākt par labu Vašingtonas ģeopolitiskajiem oponentiem.

Rīga, 22.maijs – Sputnik. Krievijā ar vien biežāk ironizē par jezgu Vašingtonā, taču nevajag domāt, ka tās vienīgais vaininieks ir ASV prezidents Donalds Tramps, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Bloomberg komentētāju Leonīdu Beršidski.

Сергей Лавров и Дональд Трамп во время встречи в Белом доме - Sputnik Latvija
Lavrovs komentējis kņadu ap foto no tikšanās ar Trampu

Nesen Tramps uzrakstīja Twitter, ka Krievijā "smejas piedurknē, skatoties uz to, kā ASV sarausta sevi gabalos". Raksta autors ir pārliecināts, ka Krievijas valdība smejas diezgan atklāti.

Piemēram, Beršidskis atgādinājis, ka daudzus ASV iedzīvotājus samulsināja Sergeja Lavrova reakcija pēc FIB direktora Džeimsa Komija atlaišanas. Taču "mākslotais" krievu diplomāta izbrīns nav pat salīdzināms ar Vladimira Putina piedāvājumu nosūtīt ASV kongresam Lavrova un Trampa sarunu ierakstus. "Šis paziņojums, protams, ir visīstākā ņirgāšanās. Nevar nemaz iedomāties, ka Kongress varētu ar šādu lūgumu vērsties pie Krievijas prezidenta," – raksta komentētājs.

Tāpat viņš pievērš uzmanību veiksmīgajam Krievijas ārlietu ministra jokam, tiekoties ar Eiropas Padomes sekretāru Turbjornu Jaglandu. "Ceru, jums neradīsies problēmas fotogrāfiju dēļ?" — savam kolēģim pavaicāja Jaglands fotosessijas laikā. "Tas ir atkarīgs no tā, kādus noslēpumus jūs grasāties man nodot," – attrauca Lavrovs. "Tādus krievu jokus Eiropa sveic ar aplausiem," – uzskata Beršidskis.

Pēc viņa domām, Krievijas valdība turpina "uzjautrināties", jo esošā situācija Baltajā namā ļoti atgādina Krieviju Jeļcina režīma sliktākajos laikos. Nebeidzamie skandāli apdraud ASV "īpašo statusu" pasaule’, kas var nākt par labu Vašingtonas ģeopolitiskajiem oponentiem. "ASV pilsoņi uzskata, ka visā šajā jezgā ir vainīgs Tramps. Taču tie, kas vēro situāciju kopumā, redz, ka tas ir vispārējs haoss, kura vainojams Amerikas vājums," – teikts rakstā.

"Trampa kritiķiem ir jāsaprot, ka, uzbāžoties ar nekādi nepierādītām, lai arī ārkārtīgi nopietnām apsūdzībām, viņi tikai kaitē paši savai valstij," – norāda komentētājs. Viņš aicina politiskos oponentus izrādīt "lielāku nopietnību un veselo saprātu" un neaizmirst par to, ka prezidenta diskreditēšanai var būt neparedzamas sekas.

Ziņu lente
0