Militārajā izstādē MILEX-2017 Minskā piedalījās 150 uzņēmumi

© Sputnik / Виктор ТолочкоMilitāra izstādē MILEX-2017 Minskā
Militāra izstādē MILEX-2017 Minskā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskajā militārās tehnikas un apbruņojuma izstādē MILEX-2017, kas sākās 20. maijā Minskā, piedalās kompānijas no 6 valstīm un vairāk nekā 30 valstu delegācijas.

RĪGA, 20.maijs — Sputnik. Izstāde MILEX-2017 notiek no 2017. gada 20. maija līdz 22. maijam, tās tematika — sauszemes karaspēka, gaisa spēku, PGA spēku un JKS bruņojums un tehnika.

Ekspozīcijā ir arī tehniskie līdzekļi un militāro spēku nodrošināšanas sistēmas, kaujas tehnikas, ieroču, munīcijas remonta, modernizācijas un pārstrādes iespējas.

Igauņu karavīri mācībās Trident Juncture. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somija neielaidīs Igaunijā NATO tankus un karavīrus

Izstādi MILEX-2017 organizēja Baltkrievijas valsts militārās ražošanas komiteja. Valsts premjers Andrejs Kobjakovs norāda, ka šogad MILEX-2017 piedalās vairāk nekā 30 valstu augsta līmeņa delegācijas, eksperti, speciālisti apbruņošanas jomā, zinātnisko aprindu pārstāvji. Lielākas delegācijas ieradās no Krievijas un Ķīnas. Pirmo reizi forumā piedalās kompānijas no Vācijas, Slovākijas un Polijas.

Izstādē plaši pārstāvēti Krievijas militārās rūpniecības uzņēmumi. Lielākās no tām — aizsardzības produkcijas eksportētājs "Rosoboroneksports", gaisa kosmiskas aizsardzības koncerns "Almaz-Antej", holdings "Krievijas helikopteri", zalves uguns reaktīvo sistēmu izstrādes un ražošanas uzņēmums "Splav".

Baltkrievijas ieroču salonā Krievija nolēmusi prezentēt daudzmērķu iznīcinātāju Su —35, daudzfunkcionālu iznīcinātāju MiG-29M2, kaujas un mācību lidmašīnu Jak —130; modernizētu tanku T —90C, bruņumašīnu BTR —80/82A, kājnieku kaujas mašīnu BMP-3M, zenītraķešu sistēmu C-400 "Triumf", pašgājēja prettanku kompleksu "Hrizantema-S" un citus.

Baltkrievijai ir ar ko "iebiedēt"

Militārā bruņojuma izstādes saimniece Baltkrievija grasās "detalizēti" iepazīstināt tās dalībniekus un viesus ar vietējo militāro produkciju, paziņojis valsts premjerministrs Andrejs Kobjakovs atklāšanas ceremonijā. Pēc viņa teiktā, vietējā aizsardzības rūpniecības kompleksā strādā zinoši inženieri un augsti kvalificēti speciālisti, kuri izstrādā unikālu militāro un speciālo tehniku. Izstāde uzskatāmi to demonstrē.

Ģenerālis Makmāsters - Sputnik Latvija
Viedoklis
Ģenerālis Makmāsters – trauksmes signāls pasaulei

Baltkrievija prezentēja, piemēram, jaunāko mobilo bruņu transportlīdzekli "Kaiman". Viens no perspektīvākiem paraugiem — modernizēta kaujas mašīna no zenītraķešu kompleksa "Osa".

Baltkrievija ir Krievijas svarīgākais partneris bijušās Padomju Savienības telpā. Sabiedrotā valsts, kas dibināta 1997. gadā, paredz izveidot vienotu ekonomisku, muitas, valūtas, juridisku, humanitāru, kultūras telpu.

Ziņu lente
0