Franču ģenerālis: Makrons iestājas par dialogu ar Maskavu

© REUTERS / Bertrand LangloisFrancijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunievēlētais Francijas prezidents Emanuels Makrons uzskata Krieviju par Eiropas valsti un iestājas par dialogu ar Maskavu, paziņojis valsts prezidentam pietuvinātais ģenerālis Dominiks Trenkans.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Bijušais Francijas militārās misijas ANO vadītājs ģenerālis Trenkans konsultējis Makronu aizsardzības jautājumos priekšvēlēšanu kampaņas laikā. Sputnik France Radio ēterā viņš pastāstīja par jaunā prezidenta skatījumu uz attiecībām ar Krieviju un Eiropas drošību, ziņo Sputnik Igaunija.

Pēc Trenkana teiktā, franču prezidents redz Krieviju kā Eiropas valsti un iestājas par dialoga uzturēšanu. Ģenerālis arī uzsvēra, nesen notikušās pirmās telefonsarunas starp Makronu un Putinu svarīgumu, tās laikā Krievijas līderis apsveica kolēģi ar iestāšanos amatā un pārrunājis ar viņu abu valstu attiecību perspektīvas.

Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
EP deputāts cer, ka Makrons izpratīs dialoga lielo nozīmi ar Krieviju

"Es uzskatu, ka tas bija pareizs solis, jo mums ir nepieciešams dialogs, mums ir jāstrādā kopā, mums ir kopīgas intereses un kopīgas problēmas, kas jārisina," — uzsvēra Trenkans.

Aizsardzības frontē bez pārmaiņām

Kas attiecas uz aizsardzības jomu, tad pēc franču ģenerāļa vārdiem, prezidents Makrons neplāno pārtraukt militārās misijas Mali un Tuvajos Austrumos. Trenkans uzsvēra, ka Makrons ieņēma tāda prezidenta nostāju, kas apzina, ka viņa valstij draud briesmas, un kas cenšas likvidēt šīs briesmas.

Makrons arī ir NATO piekritējs un neatbalsta vienotas Eiropas armijas izveidošanas ideju, kā alternatīvu aliansei, uzsvēra Trenkans. Pēc Francijas līdera domām, Eiropai jāapvieno pūles dažās aizsardzības jomās, kā arī kopīgi jārisina jautājumi par jaunu izgudrojumu finansējumu, bet par Eiropas armijas izveidošanu nevarot būt ne runas.

Ziņu lente
0