CNN: Baltā nama juristi uzskata, ka Trampa impīčments ir maz iespējams

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasVašingtona
Vašingtona - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdien mediji, atsaucoties uz dokumentiem no Trampa un Lavrova tikšanās, informēja, ka Tramps nosaucis Komi par "psihu" un "trako muļķi". Tāpat saskaņā ar laikrakstu Tramps sūdzējās, ka Komijs ļoti spieda viņu Krievijas dēļ, bet ar to "jau ir pabeigts".

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Baltā nama juristi apgūst prezidenta iespējamā impīčmenta tēmu, lai gan uzskata, ka tas ir maz ticams, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu CNN.

"Baltā nama juristi sāka pētīt impīčmenta procedūras, lai sagatavotos gadījumam, ja prezidentam Trampam nāksies cīnīties ar mēģinājumiem noņemt viņu no amata," — vēsta televīzijas kanāls, atsaucoties uz diviem pazīstamiem ar situāciju avotiem. Vienlaikus tie uzsver, ka Trampa administrācijā impīčmenta iespēju pagaidām uzskata par maz ticamu. Informācijas avoti Baltajā namā ir pārliecināti, ka Trampam ir pietiekams republikāņu atbalsts kongresā, bet viņi nepieļaus impīčmenta procedūras sākšanas.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
ASV kongresā pieprasa veikt izmeklēšanu attiecībā pret Trampu

FIB direktora Džeimsa Komi atlaišana pagājušajā nedēļā izvērtās Trampa administrācijai daudzās atmaskošanas publikācijās presē. Piemēram, laikraksts New York Times otrdien nāca klajā ar apgalvojumu, ka ASV prezidents Donalds Tramps lūdza bijušo FIB direktoru Džeimsu Komi pārtraukt izmeklēšanu pret bijušo prezidenta palīgu nacionālās drošības jautājumos Maiklu Flinnu, Baltais nams to noliedz.

Dienu pirms šīs publikācijas laikraksts Washington Post ziņojis, ka Tramps tikšanās laikā Vašingtonā ar KF ĀM vadītāju Sergeju Lavrovu izpaužot viņam slepenu informāciju par teroristisku grupējumu "Islāma valsts". Baltajā namā publikāciju nosauca par melīgu.

Mediji arī ziņo, ka FIB izmeklēšana attiecībā uz Trampa attiecībām ar Krieviju skarot vienu no esošiem prezidenta padomniekiem.

Ziņu lente
0