Parīzietes sūdzas par tirgotāju un migrantu uzmācību

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasBēglis Francijā. Foto no arhīva
Bēglis Francijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka jau ilgu laiku daudzas sievietes ielās saskārušās ar uzmākšanos, fiziskas un verbālas agresijas izpausmēm no migrantu puses.

RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Parīzē, visā pasaulē pazīstamā Sakrekēras bazilika apkaimes iedzīvotājas sūdzas par agresīvi noskaņotu nelegālo tirgoņu un migrantu uzmākšanos ielās, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Parisien.

Izdevums Parisien, atsaucoties uz Šapēla-Pažola kvartāla iedzīvotāju iniciatīvas grupas informāciju, vēsta, ka jau ilgu laiku daudzas sievietes ielās saskārušās ar uzmākšanos, fiziskas un verbālas agresijas izpausmēm no "nelegālo tirgoņu", "dīleru" un "migrantu" puses, kuri pilnībā mainījuši reiz mierīgā rajona tēlu.

Мигранты ждут прибытия на корабле Феникс в Катанию на острове Сицилия, Италия - Sputnik Latvija
Mūsdienu verdzība: kā migranti pamet bērnus un pagaist bez pēdām

Kvartāla iedzīvotājas avīzei pastāstījušas, ka daudzas sievietes jau baidās iziet uz ielas un palaist bērnus uz skolu vienus pašus. Dažām nācies mainīt ierastos pārvietošanās maršrutus, citas mainījušas garderobi un atteikušās no apģērba elementiem, kas piesaista uzmanību. Vairs nav droši vakarā iziet uz ielas.

Viena no iedzīvotājām stāsta, ka viņai matos iemests degošs izsmēķis, citai draudēts ar nazi. Iepriekš šajā kvartālā noticis seksuāla rakstura uzbrukums cienījama vecuma dāmai, kura vakarā devusies uz mājām.

Iniciatīvas grupas pārstāves uzskata, ka sūdzības nav efektīvas, tāpēc vēlas patstāvīgi fiksēt savus novērojumus un informēt par tiem varasiestādes. Vietējie deputāti jau apsolījuši izskatīt jautājumu.

Migranti - Sputnik Latvija
Bēgļu pieplūdums licis vāciešiem iegādāties seifus

Policija informē, ka kopš gada sākuma kvartālā organizēti 110 reidi pret nelegālajiem ielu tirgoņiem, aizturēti vairāk nekā 880 cilvēki.

Pērnā gada janvārī Ķelnes iedzīvotājas saskārās ar masveida uzbrukumiem no migrantu un bēgļu puses. Policija tolaik saņēma vairāk nekā 700 iesniegumus no sievietēm, kas cietušas seksuālas uzmākšanās un uzbrukumu rezultātā. Tika fiksēts arī liels skaits zādzību. Aculiecinieki informēja, ka uzbrucēju vidū bija jauni vīrieši ar Ziemeļāfrikas un arābu valstu iedzīvotājiem raksturīgu ārieni. Līdzīgi uzbrukumi notika Hamburgā, Štutgartē, Berlīnē, Frankfurtē pie Mainas, kā ari Zviedrijā, Somijā, Austrijā, Šveicē un citās Eiropas valstīs. Šie notikumi guva plašu atbalsti sabiedrībā.

Ziņu lente
0